ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι Σκαναβήδες απειλούν με λουκέτο και ζητούν 20 απολύσεις!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ιδιοκτησίας του “Ελεύθερου Τύπου” για την αποπληρωμή των χρωστούμενων -με την οποία σταμάτησε και η απεργία των εργαζομένων- και οι εκδότες της εφημερίδας Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος απαιτούν μείωση αποδοχών κατά 40% και απολύσεις 20 ατόμων!
Ο Δ. Μπενέκος που επανήλθε στην ιδιοκτησία του Ε.Τ και συμμετείχε ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το ξεκαθάρισε κυνικά. Δεν έχω πρόβλημα να κλείσω την εφημερίδα, το έκανα και στο παρελθόν κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω, είπε στα μέλη του ΔΣ αφήνοντάς τα άφωνα.
Δεν πέρασαν πολλές μέρες και οι δυο εκδότες απαιτούν εθελούσια έξοδο τουλάχιστον 20 εργαζομένων, μείωση αποδοχών κατά 40%(!), συμπτύξεις τμημάτων, μειώσεις ονομαστικών μισθών για να πληρώνονται μειωμένες εισφορές στα ταμεία! Δηλαδή με απλά λόγια οι..
Σκαναβής-Μπενέκος θέλουν να συνεχίσουν να έχουν τον “Ελεύθερο Τύπο” ως “ναυαρχίδα” στις σχέσεις τους με την πολιτική εξουσία αλλά χωρίς προσωπικό! Γιατί ήδη έχουν γίνει μειώσεις 40% και απολύσεις και εθελούσιες έξοδοι. Και oι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται εδώ και δυο μήνες.
Η αιτιολογία είναι πάντα η ίδια “δεν βγαίνουμε”, δεν έχουμε, κ.λ.π. Αλλά μπόνους 3 μισθών σε όσους δεχθούν να φύγουν μόνοι τους θέλουν να δώσουν. Αυτό που δεν είπαν οι δυο εκδότες στην ενημέρωση τους είναι πως πρόσφατα έχασαν δικαστική μάχη με πρώην εργαζόμενο, με στενή σχέση με τον Δ. Σκαναβή. Ο οποίος ως προϊστάμενος είχε υπογράψει σύμβαση για να λαμβάνει το εξαιρετικά υψηλό ποσό των 10.000 ευρώ. Για αυτά τα λεφτά κατέφυγε στη δικαιοσύνη και κέρδισε αποζημίωση ύψους 110.000 ευρώ! Τα οποία χρήματα θα δεσμεύσει από το πρακτορείο διανομής. Φημολογείται δε χωρίς να μπορεί βέβαια να αποδειχθεί πως αυτή η σχέση ήταν μια από τις αιτίες της μεγάλης διαμάχης Σκαναβή-Μπενέκου όταν τα έσπασαν. Γιατί όπως λένε οι φήμες η εταιρεία έδινε τα 10.000 ευρώ για να μοιράζονται σε μπόνους στους εργαζόμενους αλλά αυτοί ποτέ δεν τα πήραν!

Για τις νέες περικοπές που θέλει το δίδυμο των εκδοτών στον “Ελεύθερο Τύπο” ενημερώθηκε ήδη η ΕΣΗΕΑ η οποία καλείται να αντιδράσει. Ήδη η Ένωση είχε ζητήσει 3μερή συνάντηση από το υπουργείο Εργασίας.
- από το mediatvnews