ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τρυφερά σκίτσα για σκληρά χρόνια

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, από τις 12.00 το μεσημέρι, στο χώρο του βιβλιοπωλείου του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (Σόλωνος 98 & Ιπποκράτους, τηλ.: 210-3661212) θα βρίσκεται ο σκιτσογράφος ΣΤΑΘΗΣ για να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει αντίτυπα του νέου λευκώματός του με τίτλο ΤΑ (ΕΚ)ΛΟΓΙΚΑ.
Το νέο λεύκωμα του Στάθη περιέχει μια ανθολογία σκίτσων των δύο τελευταίων ετών, που δημοσιεύτηκαν στη Real News, στα Επίκαιρα και στο Παρόν.
Σκληρά χρόνια και τρυφερά σκίτσα. Διότι αυτή είναι η δύναμη της γελοιογραφίας, να μάχεται με το χαμόγελο ένεκεν ελπίδας. Ακόμα και οι πιο πικρές γελοιογραφίες για τόσο σκληρούς μνημονιακούς καιρούς είναι αγαπητικές, διότι στη λογική προσθέτουν το συναίσθημα και στα πράγματα την ψυχή.
Στα χάρτινα ανθρωπάκια αυτής της ανθολογίας βλέπουμε τον εαυτό μας –το χρονικό της ζωής μας–, την καθημερινότητά μας, τις στιγμές μας έτσι όπως τις έχουν τσαλακώσει τα σφυριά των..
Μνημονίων. Καθότι οι γελοιογραφίες του Στάθη παίρνουν θέση, δεν σφυρίζουν αδιάφορα, δεν κάνουν ανώδυνη πλακίτσα, ούτε πολύ περισσότερο τις διακρίνει το χιούμορ των ισχυρών, δηλαδή ο κυνισμός. Αυτές οι γελοιογραφίες είναι με το μέρος όσων αδικούνται, πάσχουν και διώκονται. Με την πίκρα τους και με την οργή τους. Αλλά και με τις προσδοκίες τους.