ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Διάγγελμα Σαμαρά για το όνομα του υποψηφίου Προέδρου

Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία

Επισπεύδουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι δύο αρχηγοί που συναντήθηκαν σήμερα, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014. Ο Σαμαράς μέσω διαγγέλματος αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τρίτη και το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία.
Η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή, όπου όπως και στην πρώτη απαιτείται αριθμός 200 βουλευτών που θα υπερψηφίσει τον υποψήφιο, θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ η τρίτη, όπου απαιτείται ο αριθμός των 180 βουλευτών, θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών». Όπως αναφέρει, η χθεσινή ψηφοφορία για τον.. προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου.
«Δεν θα τα καταφέρουν», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο είναι καλοδεχούμενη, «καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».