ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αναβρασμός στο Εθνος για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία

Προειδοποιούν με απεργία οι εργαζόμενοι

Αναστάτωση στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του Πήγασου μετά και την νέα καθυστερήση καταβολής μισθών. Σε συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Εθνος» αποφάσισαν, να ζητήσουν από τα σωματεία τους, την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας αν δεν λάβουν από τον εκδότη Φώτη Μπόμπολα, ρητή δέσμευση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και του δώρου Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, που είναι ενάμισι μήνα «μέσα», ζητούν επίσης και την εξασφάλιση της σταθερότητας (κάθε 1η και 15) στο θέμα της καταβολής του μισθού τους.
Την ίδια ώρα σε καταγγελία κατά της Τρίτης Οψης, που εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»,..
και του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου, προχώρησαν οι Ενώσεις των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) με επιστολή τους προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Στην καταγγελία οι Ενώσεις κάνουν λόγο για  για παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά εναντίον των εργαζομένων, στους οποίους η Τρίτη Οψη και ο εκδότης χρωστάνε 10 μισθούς.