ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ασκήθηκαν διώξεις σε 16 άτομα για τα «στημένα»

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για 16 συνολικά άτομα για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες και την εξαγορά διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών και από δω και πέρα τον λόγο έχει ο ανακριτής. Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται επτά παράγοντες του ποδοσφαίρου, περιλαμβανομένων προέδρων ΠΑΕ, στελεχών της ΕΠΟ  και εν ενεργεία διαιτητών. Ανάμεσα στις κατηγορίες βρίσκονται αυτές της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι διώξεις ασκήθηκαν εναντίον μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, άλλων παραγόντων, στελεχών της ΕΠΟ και εν ενέργεια διαιτητών, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Εξ αυτών, οι επτά, κατά το εισαγγελικό πόρισμα συγκροτούν την εγκληματική..  οργάνωση. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς, λόγω της εμπλοκής στελεχών της ΕΠΟ.
Την προκαταρκτική έρευνα διενήργησε ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας και η ενημέρωση προς τους δικαστικούς συντάκτες έγινε απο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ζαγοραίο.
Oπως αποκάλυψε ο κ. Ζαγοραίος, στα 16 άτομα ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής
οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση) και δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως είπε δεν ανακοινώνει τα ονόματα των κατηγορουμένων γιατί δεν έχει γίνει ακόμη άρση του απορρήτου, ούτε διευκρίνησε αν ανάμεσά τους είναι οι αρχικά 11 ύποπτοι. Στον Αρ. Κορέα έχουν καταθέσει ανωμοτί, ως ύποπτοι δηλαδή, έντεκα παράγοντες και διαιτητές: Γιώργος Σαρρής (πρόεδρος της ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (αντιπρόεδρος της ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας), Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος της ΚΕΔ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ), Βαγγέλης Μαρινάκης (πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιάννης Κομπότης ( ΠΑΕ Λεβαδειακός) και οι διαιτητές Κάμπαξης, Αμπαρκιόλης και Ιωαννίδης.