ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η... «αντεπίθεση» του Ζούγκλα και η καταδίκη της χυδαιότητας

Στην «αντεπίθεση» πέρασε ο Δημοσιογράφος μετά τις εναντίον του επικρίσεις και τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκαν  από τις καταγγελλίες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη περί πολιτικού του εκβιασμού μέσω «ροζ βίντεο». Ο Σακελλαρίδης μέσω facebook  είχε κάνει λόγο για μηχανισμούς που επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας...
Τώρα ο Μάκης Τριανταφυλλοπουλος με δημοσίευμα στο zougla, μετά το «ξεμπρόστιασμά» του από τον Σακελλάριδη, επαναλαμβάνει τα περί καρότου και διάφορες άλλες αθλιότητες και... καλεί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «να αποχωρήσει σιωπηρά από την πολιτική, αναλογιζόμενος τις ευθύνες του»!
 Γράφει χαρακτηριστικά ο Τριανταφυλλόπουλος:
«Ο πρωταγωνιστής του καρότου δεν είναι άλλος από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ως υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων.
Όταν κατάλαβε ότι η απίστευτα ανεύθυνη πολιτικά συμπεριφορά του θα δημοσιοποιηθεί μέσω του zougla.gr, πέρασε στην αντεπίθεση από το facebook! Με υπονοούμενα για φασίζουσες..
συμπεριφορές, εκβιασμούς και άλλα τινά, τα οποία όμως ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Για την ταμπακιέρα κουβέντα.
Με λίγα λόγια, ο κ. Σακελλαρίδης θεωρεί ότι μπορεί να παραμένει στο απυρόβλητο και να οχυρώνεται πίσω από την Αριστερά που δεν… υποκύπτει.
Είναι πρωτάκουστο, πολιτικό πρόσωπο να μπαίνει σε site γνωριμιών, να αυτοϊκανοποιείται ανοίγοντας την κάμερα σε αγνώστους, συμπεριφερόμενο κατά τρόπο που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους και, όταν αυτό γίνεται γνωστό στο διαδίκτυο, να ζητάει και τα ρέστα!
Γιατί η παρέα των φοιτητών που μας κατήγγειλε το γεγονός έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων που έβλεπε στις αφίσες ήταν ο γνωστός τους Γκάμπριελ από το site στο οποίο έμπαιναν για να διασκεδάσουν με διάφορους γραφικούς τύπους.
(...)Επειδή η Αριστερά αγωνίστηκε με αίμα και όχι με καρότα, φρόνιμο είναι ο κύριος Σακελλαρίδης να αποχωρήσει σιωπηρά από την πολιτική, αναλογιζόμενος τις ευθύνες του(...)» 

Καταδικάζουμε τα φαινόμενα χυδαιότητας
Στο θέμα παρενέβη και το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη και η ιδιωτική ζωή είναι απόλυτα σεβαστά και απαραβίαστα.
Φαινόμενα χυδαιότητας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αποκρούονται και καταδικάζονται από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
Στο πλαίσιο αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέα η περίπτωση του “zougla.gr” με αναφορά-προβολή σε περίεργα βίντεο και σχόλια, που δυστυχώς αναπαράγονται και από άλλα Μέσα, με προφανή τη σκοπιμότητα του πολιτικού εκβιασμού. Η κατάπτυστη αυτή τακτική, που προωθεί ατμόσφαιρα υποκόσμου, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που ήδη εξετάζει προηγούμενη ανάλογη περίπτωση, καλείται και πάλι να επιληφθεί.»