ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Εργαζόμενοι προς Μπόμπολα: Εμείς δείχνουμε κατανόηση. Εσύ γιατί δεν μας πληρώνεις;

Στις προσωπικές παρακλήσεις το έριξαν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του Μπόμπολα μπας και καταφέρουν να πάρουν τους μισθούς τους, θυμίζοντας στον εκδότη πως αυτοί κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην επιχείρηση, δείχνοντας υπομονή και ανοχή...
Στην ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία η επιστολή που έφθασε δεν προκάλεσε και μεγάλη έκπληξη. Εδώ και μήνες στο συγκρότημα του "εθνικού εργολάβου" έχουν αρχίσει καθυστερήσεις μισθών που πλέον ξεπερνάνε τον έναν μήνα! Μέχρι που κυκλοφόρησε πως ο Μπόμπολας δεν κατάφερε να πάρει το ομολογιακό δάνειο!
Είδαν και απόειδαν οι εργαζόμενοι μετά την τελευταία καθυστέρηση, αποφάσισαν να στείλουν γράμμα στον εκδότη τους. Μετά από γενική συνέλευση έστειλαν επιστολή, που κατατέθηκε και στα σωματεία, στην οποία του λένε πως παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του ότι η κατάσταση σταδιακά θα εξομαλυνθεί, υπάρχουν διαρκώς νέες καθυστερήσεις, οι οποίες αγγίζουν πλέον τον ένα μήνα.
Σε αυτήν του θυμίζουν ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει εδώ και 9 μήνες, όπως επίσης ότι οι.. περισσότεροι δεν έχουν πια άλλη δουλειά και άλλο μισθό, άρα δανείζονται για να ανέβουν στη Μεταμόρφωση!
Ως καλοί εργαζόμενοι του συγκροτήματος επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά πως δείχνουν κατανόηση(!) και το έδειξαν έμπρακτα στα προβλήματα ρευστότητας που τους έλεγε πως υπάρχουν ο εκδότης.

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους (κάντε κλικ για μεγεθυνση) γράφουν πως έγιναν αλλεπάληλες μειώσεις στους μισθούς, τροποποιήθηκαν οι όροι εργασίας και έγιναν εκατοντάδες απολύσεις, χωρίς αντίστοιχα να μειωθεί η ποιότητα της δουλειάς τους. Δείχνουν δηλαδή αξιοθαύμαστη ανοχή, αντοχή και υπομονή, πιστεύοντας τις υποσχέσεις του Φώτη Μπόμπολα και δεν έκαναν τίποτε για να δημιουργηθούν προβλήματα στην επιχείρηση!
Παρόλα αυτά οι καθυστερήσεις συνεχίζονται. Για αυτό, κι όπως λένε, ζητάνε γραπτώς πια να ενημερωθούν για τον τρόπο εξομάλυνσης των πληρωμών, να σταθεροποιηθούν το συντομότερο (Απρίλιο) οι ημερομηνίες καταβολής των αποδοχών  κάθε 1η και 15η του μήνα και να γίνει γνωστό πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα.
Μετά από αυτή την επιστολή, μόλις μια μέρα μετά, η επιχείρηση Μπόμπολα πλήρωσε ένα 15νθήμερο. Χωρίς άλλες εξηγήσεις και φυσικά χωρίς καμία απάντηση για τα ..οφειλόμενα.
- αναδημοσίευση από το greek tv