ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Καψής: Πρέπει να απολογηθώ επειδή πήρα μισό εκατ. ευρώ αποζημίωση από τον ΔΟΛ;

Oταν απολύθηκε από τον ΔΟΛ ο νυν υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής πήρε ως αποζημίωση μισό εκατομμύριο ευρώ! Μάλιστα όπως αναφερόταν στην καταγγελία της σύμβασης, οι αποδοχές του Καψή κατά την απόλυσή του ανέρχονταν στο ποσό των 18.014,4 ευρώ ενώ υπήρχε σημείωση ότι η αποζημίωση των 504.403,2 ευρώ «θα καταβληθεί σε δόσεις, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία».
Τώρα ο Καψής παρεξηγήθηκε από σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών, που παρομοίαζε  την αποζημίωσή του με τις περιπτώσεις Λιάπη και.. 
Τομπούλογλου και έστειλε επιστολή στην διεύθυνση της Κολοκοτρώνη στην οποία αναφέρει:
"Διαβάζοντας το σχόλιο του συντάκτη σας Ν.Σβ. που παρομοιάζει την αποζημίωσή μου με τις περιπτώσεις Λιάπη και Τομπούλογλου αναρωτιέμαι αν πρέπει να απολογηθώ γιατί απολύθηκα από τον ΔΟΛ και πήρα -όπως όλοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ που απολύθηκαν- την αποζημίωσή μου. Ισως η διαφορά να είναι πως ήταν αποζημίωση απόλυσης και όχι μπόνους συνταξιοδότησης όπως συνέβη με ορισμένους συνδικαλιστές που βεβαίως σήμερα είναι τιμητές. Κι ακόμα πως επειδή ήταν υψηλή -ήμουνα για πάνω από 10 χρόνια σε διευθυντικές θέσεις- την πήρα σε 24 διμηνιαίες δόσεις.
Μια και επικαλείται τον Αγιο Βασίλη πάντως ο συντάκτης σας, αναρωτιέμαι γιατί ζήλεψε τη δική μου αποζημίωση που είναι υποπολλαπλάσια αποζημιώσεων, αφορολόγητων αμοιβών από το εξωτερικό, καταθέσεων σε συνάλλαγμα ή χαρτοφυλακίων άλλων πολιτικών ιδεολογικά συγγενέστερων προς την εφημερίδα σας.
Εκτός και αν θεωρούνται οιονεί εργοδότες. Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ, με τη μεταφορά της ΔΤ στην Αγία Παρασκευή, καταβάλλονται πλέον κανονικά ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας που αναγνωρίζονται μετά την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή το καλοκαίρι. Ειδικά για όσους μονιμοποιήθηκαν το 2006 με τις γνωστές ρυθμίσεις Παυλόπουλου, οι νομικοί σύμβουλοι του Δημοσίου υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να αναγνωριστούν -για πριν το 2006- χρόνια προϋπηρεσίας γενικώς και πως κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι σε πολλές περιπτώσεις που εργαζόμενοι προσέφυγαν δικαστικά για να αναγνωρίσουν χρόνια προϋπηρεσίας, οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν τους δικαίωσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πράξη το ίδιο υποστηρίζουν και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων καθώς έχουν προτρέψει τους εργαζόμενους να προσφύγουν δικαστικά και σχεδόν όλοι το έχουν ήδη κάνει. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα που προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες δεν είχα την παραμικρή “ενόχληση” από τις δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές ενώσεις παρ’ ότι είναι γνωστό ότι είμαι πάντα διαθέσιμος για διάλογο και παρά τα ψέματα, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που έχω δεχθεί.
Με τη δέουσα τιμή Π. Καψής"