ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος έχει σειρά;

Συνελήφθη αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας για τις μίζες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα, του αν. διευθυντή Εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002.  Σήμερα ασκήθηκαν από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, νέες βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000. Ο Παπαχρήστου συνελήφθη στο σπίτι του, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και για..
άλλους εμπλεκομένους και αναμένεται απλώς η σύλληψη τους.
Σχετικά με τον Παπαχρήστου, στην απολογία του ο Κάντας ανέφερε ότι στα μέσα του 2000 ο  αντιπρόσωπος του έδωσε μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000. Για το πρόγραμμα των γερμανικών πυροβόλων που υπεγράφη το 2001 και κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ ο Κάντας πήρε μίζα 750.000 ευρώ.
Ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών είπε στην απολογία του ότι η KMW έδωσε μίζες που ανέρχονταν στο 0,5% της σύμβασης των αυτοκινούμενων πυροβόλων, συνολικά δηλαδή 9,5 εκατ.ευρώ από τα οποία οι 750.000 ευρώ πήγαν στον Κάντα.