ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Από ελευθεροτυπία, κάτω απ' τη Ναμίμπια!

84η η Ελλάδα στη λίστα των Reporters Sans Frontiers (RSF)

Το καταλαβαίνω να είσαι κάτω απ' τους Φινλανδούς, τους Δανούς, τους Ολλανδούς στο θέμα της ελευθεροτυπίας. Σε τόσα άλλα είσαι κάτω, δηλαδή αυτό σε μάρανε; Αλλά κάτω κι απ' τη Ναμίμπια; Απ' τη Μποτσουάνα; Απ' τη Σιέρα Λεόνε; Απ' τη Μοζαμβίκη και την Μπενίν; Κι όμως, κύριοι αναγνώστες και κυρίες αναγνώστριες, η Ελλάδα τα έκανε σαλάτα στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Κι από την εβδομηκοστή θέση που κατείχε πέρυσι στον σχετικό κατάλογο, που εκδίδουν κάθε χρόνο οι Reporters Sans Frontiers (RSF), βρέθηκε φέτος στην ογδοηκοστή τέταρτη. Με προοπτικές μάλλον ζοφερές για το εγγύς μέλλον...
Τι φταίει; Σύμφωνα με τους RSF, η «ενοχλητική πτώση» της Ελλάδας οφείλεται στο «καταστροφικό.. 
κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον για τους δημοσιογράφους της», οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι αφ' ενός στην κοινωνική κατακραυγή και αφ' ετέρου σε εκδηλώσεις βίας τόσο από εξτρεμιστικές ομάδες όσο και από την αστυνομία.
Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με τους RSF, «οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ έρχονται πλέον αντιμέτωποι με τους ιδιαιτέρως βίαιους και νεοναζί ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής».
- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Χρ. Ξανθάκη εδώ