ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Μακεδονία»: περιμένοντας την Σουλοπούλου

Πολλά και φλέγοντα τα θέματα που απασχόλησαν το  διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ, σε ιδιαίτερα βεβαρυμένο κλίμα λόγω των εξελίξεων στους διάφορους εργασιακούς χώρους, με κυρίαρχο το μέγα ζήτημα της ΕΡΤ/ΕΡΤ3.
Ακολούθησε η κατάσταση στη «Μακεδονία» όπου στον αέρα είναι οι πληρωμές ακόμη και το δώρο Xριστουγέννων, η Εβδόμη Καβάλας, το αγγελιόσημο και η εκ νέου παραπομπή στο πειθαρχικό του διευθυντή της “Μ” Αλεξανδρίδη.
Στους εργαζόμενους της εφημερίδας Μακεδονία» έπρεπε να είχε καταβληθεί από την περασμένη Παρασκευή  το 25% του μισθού Οκτωβρίου, την ερχόμενη Παρασκευή ένα άλλο 25% και το δώρο Χριστουγέννων. Μόνο που η πρώτη καταβολή δεν έγινε και οι εργαζόμενοι είναι εξοργισμένοι. Κάτι που επιτείνεται με τις..   πληροφορίες που κόμισε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ η Πλήκα, ότι  και οι άλλες δυο καταβολές  είναι στον αέρα!
Μάλιστα, της είπαν από τη διοίκηση ότι στη συνάντηση στην Αθήνα της εκδότριας Σουλοπούλου και του αδελφού Ρήγα με τον υφυπουργό Μηταράκη, ο  τελευταίος είπε πως η χρηματοδότηση της  εφημερίδας  θα γίνει με το περιβόητο πρόγραμμα. Ωραία, το περιμέναμε δυο χρόνια και εμφανίζεται στη λήξη της περιόδου υλοποίησής του. Μόνο  που, έτσι ειπώθηκε, να δούμε τι σκοπεύει να κάνει  ο Ρήγας με το πρόγραμμα!… Δηλαδή; Και τι είναι πάλι αυτά τα… «καθυστερεί το έμβασμα» για να πληρωθούμε;
Όλα μαζί έφθαναν για να αποφασιστεί ομόφωνα στο δσ της ΕΣΗΕΜΘ η κήρυξη απεργίας για την Παρασκευή και το Σάββατο (με πρόταση να ακολουθήσουν και οι άλλες Ενώσεις, Τεχνικών και Προσωπικού). Εκτός αν έρθει η Σουλοπούλου και εξηγήσει την όλη κατάσταση, οπότε θα πραγματοποιηθεί εργασιακή συνέλευση για να εκτιμηθεί η όποια εξέλιξη.
- διαβάστε για τα όσα έγιναν στη συνεδριάση του δσ  της ΕΣΗΕΜΘ στον Ασύνταχτο Τύπο (εδώ)