ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα Espresso με Φιλιππάκη και... κάποιους εργαζόμενους

Σε νέες περιπέτειες η Espresso ή μήπως τελικά βρέθηκε κάποια (εμβαλωματική) λύση για να διασωθεί η πολύπαθη εφημερίδα;
Οι εξελίξεις πάντως είναι ραγδαίες καθώς βρέθηκε, λέει, φόρμουλα για τη μεταβίβαση της εφημερίδας στον εκδότη της «δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη και υπήρξε συμφωνία σε όλα (ποια όλα;) με τον Πέτρο Κυριακίδη των «Εκδόσεων ΝΕΠ». Η νέα Espresso υπό τον Φιλιππάκη θα εκδίδεται από άλλη εταιρεία και με το μισό προσωπικό το οποίο επιλέγεται μυστικά προκειμένου να εργαστεί κάτω υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων η ΕΣΗΕΑ  συναντήθηκε με τους υπεύθυνους της εταιρείας Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. (κυρίους Φιλιππάκη και Μαργωμένο) που ισχυρίζονται ότι απέκτησαν τον τίτλο της Espresso ενώ απέστειλε πρόσκληση και προς..τους εκπροσώπους της ΝΕΠ Α.Ε. (Κυριακίδης) απαιτώντας και από τις δύο πλευρές των εργοδοτών να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα πλήρη δικαιώματα των εργαζομένων στην εφημερίδα.
Έως ότου διευκρινιστούν όλες οι παράμετροι της μεταβίβασης του τίτλου η Ενωση Συντακτών καλεί όλους τους εργαζόμενους:
-Να μην υπογράψουν με τη νέα εταιρεία κανένα ατομικό συμφωνητικό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης.
-Να επιστρέψουν αμέσως στην εργασία τους στη ΝΕΠ Α.Ε., ώστε να αποτραπεί ο όποιος ενδεχόμενος σχεδιασμός των κυρίων Κυριακίδη και Φιλιππάκη σε βάρος των δικαιωμάτων τους και των θέσεων εργασίας τους.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε  απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας από τον Κυριακίδη δεδουλευμένα πολλών μηνών.