ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Αρβανίτης: Είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ, θα με διώξουν στα τέλη Γενάρη


«Eίμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ. Παρά τα υψηλά νούμερα της Πρωινής Ενημέρωσης, το περίμενα αυτό. Μας είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι και μέσω Twitter στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων».
Ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης μίλησε στο περιοδικό Super TV για το πώς αισθάνεται στην ΕΡΤ, αυτές τις εβδομάδες.
Στην ερώτηση του Γιάννη Βίτσα μήπως φοβάται την απομάκρυνση από την ΕΡΤ, ο Κώστας Αρβανίτης ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: «Νομίζω ότι αυτό θα το κάνουν. Θα γίνει με το πέρας της σύμβασης το οποίο είναι τέλη Γενάρη. Διότι στην ΕΡΤ πήραν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι είναι προσωπικό ειδικών θέσεων, που καλύπτεται δηλαδή ουσιαστικά για να μην τελειώσουν οι συμβάσεις. Εγώ είμαι με απλή σύμβαση όπως με παράτησε η προηγούμενη διοίκηση. Οπότε περιμένω να τελειώσει η διαδικασία».
Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος τόνισε ότι υπήρξαν πάρα πολλοί υπουργοί που ζήτησαν την..
απομάκρυνσή του και μίλησε με αποδείξεις: «Σε τρία υπουργικά συμβούλια στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μπει θέμα για την "Πρωινή ενημέρωση", και σε άλλα δύο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σ’ αυτή δεν χρειάστηκε. Μόλις χτίστηκε η κυβέρνηση είχαν πάρει αποφάσεις. Ήμασταν διακομματικοί πρωταγωνιστές, διότι είχαμε θέμα με όλα τα κόμματα. Τα κόμματα έχουν μάθει στην Ελλάδα, δυστυχώς, ότι θα πρέπει να έχουν μία ενημέρωση που να τους βολεύει. Ή θα συμμαχήσουμε με τα γεγονότα ή μ’ αυτούς. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα συμμαχούμε με τα γεγονότα».
Θα στεναχωρηθεί τελικά ο Κώστας Αρβανίτης αν μετά τον Δεκέμβρη, δεν βρίσκεται στην εκπομπή; «Ναι, κάτι τέτοιο θα με στεναχωρήσει. Αγαπάω πολύ και την ΕΡΤ –όχι τα ντουβάρια- αλλά και τους ανθρώπους, που είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες με υψηλό φρόνημα και μεγάλη τεχνογνωσία. Όπως ξαναήρθα στην ΕΡΤ με ψηλά το κεφάλι, είμαι πολύ χαρούμενος, που θα φύγω έχοντας ψηλά το κεφάλι. Το θέμα είναι να μην είσαι σκυμμένος. Ηττημένος δεν είσαι πάντα όταν φεύγεις, αλλά όντας σκυμμένος και από την πίσω πόρτα. Εγώ από την κεντρική πόρτα θα βγω, όπως μπήκα»!
-newpost.gr