ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο Κεδίκογλου «χειροκροτεί» τις αυθαιρεσίες Κυριακίδη


Ο εκδότης-καθηγητής-επιχειρηματίας-μπακάλης προσπαθεί να μεταβιβάσει την Espresso σε εταιρεία φάντασμα που θα επανεκδόσει την εφημερίδα με το μισό προσωπικό

Την Τετάρτη 17 Oκτωβρίου οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πέτρου Κυριακίδη. Συγκεντρώνοντας έτσι τα “πυρά” της απεργίας στα ΜΜΕ στο συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα της ΝΕΠ που δεν πληρώνει 4 μήνες τώρα τους εργαζόμενους τους.
Στα ΜΜΕ του συγκροτήματος της ΝΕΠ, του εκδότη Πέτρου Κυριακίδη οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και (κάποιοι) εργαζόμενοι πια βρίσκονται στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης.
Ο εκδότης όμως ασχολείται με άλλες πια δραστηριότητες. Εκτός Ελλάδος, όπως αποκαλύπτεται. Εντός Ελλάδος έχει εξαφανισθεί από την εταιρεία του για τους πολλούς και προσπαθεί να μεταβιβάσει την Espresso, στα πρότυπα της Ισοτιμίας. Σε εταιρεία -φάντασμα δηλαδή που θα αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας με το μισό προσωπικό. Ρόλο σε αυτές τις κινήσεις έχει ο ισχυρός σύμβουλος της ΝΕΠ..Γ. Σουβατζής που κάνει και τις επαφές.
Στο media project αρχικά έφθασαν πληροφορίες πως ο εκδότης της ΝΕΠ, ο Πέτρος Κυριακίδης της Espresso, του Flash, της Athens news, κ.λ.π. προτίθεται να ιδρύσει έδρα φαρμακευτικού κλάδου στο πανεπιστήμιο της Ρουμανίας Τίτου Μαϊορέσκου! Όπως αποδείχθηκε μέσα από την προβολή της σχετικής εκδήλωσης στο κανάλι του Π. Κυριακίδη, το Sunny Channel χθές το βράδυ, η είδηση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πέτρο Κυριακίδη. Η ιστορία είναι πράγματι καυσίγελος για το πως λειτουργούν τα media και πως ελέγχονται από το πολιτικό σύστημα.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μια τελετή για την αγόρευση του εκδότη, θεραπευτή και επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη σε επίτιμο καθηγητή Ιατρικής του ρουμάνικου πανεπιστημίου Τίτου Μαϊορέσκου. Το οποίο ίδρυμα δεν είναι ακριβώς πανεπιστήμιο αλλά ιδιωτικό κολλέγιο.
Το “ευτυχές” για τον εκδότη γεγονός, συνέβη με την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, απλήρωτων βεβαίως, από τα Μέσα που κατέχει. Παρών στο γεγονός της αναγόρευσης του και ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός Σίμος Κεδίκογλου. Ναι, ο αρμόδιος υπουργός των ΜΜΕ στην κυβέρνηση Σαμαρά, που δήλωσε στη Βουλή πως το κράτος δεν εισπράττει χρήματα για τις συχνότητες επειδή φοβάται πως θα γίνουν απολύσεις! Για τους απλήρωτους του Π.Κυριακίδη προφανώς δεν έκανε καμία δήλωση. Τίμησε ωστόσο με την παρουσία του τον εκδότη των απλήρωτων δημοσιογράφων. Μπορεί να παίζουν ρόλο και οι σχέσεις που είχαν οι δυο τους, πριν τις εκλογές μιας και το εργοστάσιο της Alapis βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του νυν υπουργού.
Στην εν λόγω εκδήλωση συντονιστής παρουσιαστής ήταν ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Flash που απεργεί με απόφαση των σωματείων. Μετείχε ακόμη πλήθος δημοσιογράφων, ο εκτελών χρέη διευθυντή στην Espresso, Β. Ιωάννου, η Ματίνα Ρέτσα του Flash και της ΕΡΤ αλλά και πολλοί πολιτικοί. Εκτός του Σ. Κεδίκογλου, η Έ. Κουντουρά, ο Α. Λοβέρδος, ο Α. Γεωργιάδης, κ.ά. Και φυσικά πλήθος εκπροσώπων της εκκλησίας αφού οι σχέσεις του Π.Κυριακίδη με την εκκλησία είναι γνωστές.
Ο Πέτρος Κυριακίδης για όσους παρακολουθούν τη σκανδαλώδη υπόθεση Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη στα ΜΜΕ αλλά και στη φαρμακευτική βιομηχανία, τα βιoλογικά, κ.λ.π., ήταν (είναι;) ο προσωπικός θεραπευτής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ανακοινώνοντας την ίδρυση πανεπιστημιακής έδρας φαρμακευτικής στο ρουμάνικο πανεπιστήμιο, είπε πως θα συνεργαστεί με τον Ρώσο νομπελίστα Ζόρες Ιβάνοβιτς Αλβέροφ για πειράματα στην επίδραση ενέργειας σε υψηλές ταχύτητες στο ανθρώπινο σώμα! On camera δε έδειξε το Suny Channel, πολλοί γιατροί εκδήλωσαν την ευγνωνομοσύνη τους στον Π. Κυριακίδη, γιατί αυτούς τους γιατρούς, τους πληρώνει για τις (διαφημιστικές) εκπομπές τους στο περιφερειακό κανάλι της Αττικής.
Ο Πέτρος Κυριακίδης στο μεταξύ τον περασμένο Αύγουστο είχε χαιρετήσει την επίσκεψη του Ρώσου νομπελίστα στην Αθήνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα του συγκροτήματος του, στην Espresso. Όπως επίσης είχε υποδεχθεί δυο χρόνια πριν, το 2010 πάλι στην Αθήνα, έναν κορυφαίο γενετιστή για τη συνεργασία με την Alapis. Την περίοδο εκείνη ο συνέταιρος του Π.Κυριακίδη, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είχε κάποιο πρόβλημα ελέγχου για τις επιχειρήσεις τους, ούτε βρίσκονταν στο στόχαστρο οικονομικής έρευνας. η δε εταιρεία Alapis κυριαρχούσε στον τομέα των φαρμακευτικών. Ένα χρόνο αργότερα, με την πτώση της Alapis και του μεγαλοεπιχειρηματία της Proton, (υποτίθεται πως) οι σχέσεις Λ. Λαυρεντιάδη με Κυριακίδη έσπασαν. Κι όμως. Πριν δέκα μέρες και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της ΝΕΠ απεργούν διεκδικώντας τους μισθούς τους, ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται στα όρια εξαθίωσης, ο Λ.Λαυρεντιάδης έκανε επίσκεψη στο κτήριο της εταιρείας στη Θησέως.
Η εκδήλωση της Παρασκευής, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι άλλη μια γιορτή τιμητικών τίτλων και αβρότητας ανάμεσα στην εκδοτική, πολιτική και εκκλησιαστική ελίτ.
Η ALAPIS μπορεί να κατέρρευσε στην Ελλάδα. Μήπως όμως έχει μέλλον σε άλλη χώρα των Βαλκανίων; Το ερώτημα προς τα παρόν είναι ρητορικό. Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι από τους απλήρωτους δημοσιογράφους των ΜΜΕ του Π. Κυριακίδη παρακολουθούν από τις θέσεις στελεχών που κατέχουν, τα επόμενα βήματα του εκδότη. Εντός και εκτός Ελλάδας. Και όλοι οι άλλοι, επίσης απλήρωτοι δημοσιογράφοι ή διοικητικοί λιμοκτονούν.
Περιμένοντας το “θαύμα” μιας ενεργειακής παρέμβασης από τον θεραπευτή εκδότη τους.

Πηγή: The Media Project