ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Οταν ο Κασιδιάρης έτρωγε φάπες από μετανάστες στο Αιγάλεω

(...) Ποιο είναι το πραγματικό lifestyle του Ηλία Κασιδιάρη, πέρα από την αποτρίχωση, το μπότοξ, την Παπαχρήστου και το τανγκό;
Μια ματιά στο παρελθόν του δείχνει μια πορεία ποτισμένη εξαρχής με ακροδεξιά ιδανικά, μίσος και ανάγκη για βίαιη εκτόνωση και μια απολύτως προσωπική βεντέτα με τους μετανάστες που τον συνοδεύει μέχρι σήμερα.
Γεννημένος στον Πειραιά, ο Ηλίας Κασιδιάρης μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Η οικογένειά του είναι Δεξιά –κάποια στιγμή και ο πατέρας του, Παναγιώτης Κασιδιάρης, θα μετακινηθεί από τη ΝΔ στη Χρυσή Αυγή– αλλά ο ίδιος ενδιαφέρεται για ακόμη πιο ακραίες καταστάσεις. Στο Αιγάλεω υπάρχουν, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ακόμη, κάποιες από τις πρώτες κοινότητες προσφύγων και μεταναστών – κυρίως Ιρακινών. Λίγα χρόνια αργότερα, οι κοινότητες αυτές δέχονται συστηματικές επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία, με ξύλο και εμπρησμούς.
Άνθρωποι που μεγάλωσαν στην περιοχή και που γνώριζαν τότε τον Ηλία Κασιδιάρη τον συνέδεσαν με αυτές τις επιθέσεις. Από τότε προκύπτει η βεντέτα του με τους μετανάστες: αγανακτισμένοι από τις επιθέσεις, οι μετανάστες οργανώθηκαν και αντιστάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Όσοι..γνωρίζουν, λένε σήμερα ότι το ξύλο που έφαγε τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης και η «παρέα» του είναι ο λόγος που τους μισεί τόσο μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και πολλοί υποστηρίζουν ότι η στάση του προς τους μετανάστες είναι πάνω από όλα ένα προσωπικό του βίαιο ξεκαθάρισμα, κάτι που έχει κρατήσει «μανιάτικο» προς τα θύματά του που τόλμησαν να του αντισταθούν.
Χαρακτηριστικό είναι πως το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαϊου, όταν η Χρυσή Αυγή πρωτομπήκε στη Βουλή, ένας από τους «εορτασμούς» που επιλέχθηκαν ήταν να πέσει «σήμα» να κατέβουν οργανωμένοι χρυσαυγίτες με μοτοσυκλέτες στο Αιγάλεω για να χτυπήσουν μετανάστες (...)

- απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Αυγουστίνου Ζενάκου στο Unfollow 10