ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η Κύρα διαψεύδει, η Ελίζα επιμένει


- Αδάμ: Αποκυήματα φαντασίας τα περί Φυντανίδη και λοιπών
- Μπενβενίστε: Εκανα έρευνα και έγραψα ό,τι άκουσα και ό,τι μου είπαν

«Να επανορθώσει πάραυτα» κάλεσε την Ελίζα Μπενβενίστε η πρώην διευθύντρια της «Ε» Κύρα Αδάμ σχετικά με την ανάμειξη του ονόματός της στο μυθιστόρημα για την «Αγρια Δύση της Ελευθεροτυπίας».
«Οι αναφορές του δημοσιεύματος σε «λεχθέντα» από εμένα γιά off-shore εταιρείες και διευθυντές με αυξημένα σωματικά προσόντα αποτελούν αποκυήματα φαντασίας της συντάκτιδος, η οποία και οφείλει πάραυτα να επανορθώσει» αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή της η Κύρα Αδάμ.
Από την πλευρά της η Μπενβενίστε που απέδωσε στην Αδάμ τη φράση «εμείς θέλουμε διευθυντή με αρχ…, όχι με offshore εταιρείες!», επιμένει στα γραφόμενά της και απαντάει στην συνάδελφό της:
«Το ρεπορτάζ ''Η Άγρια Δύση της Ελευθεροτυπίας'' βασίζεται σε έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας μου μίλησε ένας σημαντικός αριθμός προσώπων από όλες τις τάσεις που διαμορφώθηκαν στην εφημερίδα..εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, τίποτα από όσα αναφέρονται δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μου».
Την ίδια ώρα ο Φυντανίδης αμφισβητούσε κι αυτός τα γραφόμενα της Μπενβενίστε λέγοντας ωστόσο πως αν η Αδάμ ξεστόμισε πράγματι τη φράση αυτή ας αναλάβει την ευθύνη της «αποκάλυψης»...
Οι zoornalistas, αν και με λίγη καθυστέρηση, δημοσιεύουν την απάντηση της πρώην διευθύντριας της «Ε», Κύρας Αδάμ που αφορά την ανάμειξη του ονόματός της στο μυθιστόρημα για την «Αγρια Δύση της Ελευθεροτυπίας». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του email που μας εστάλη:
«Γιά την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με το δημοσίευμα του «LIFO» γιά την «Ε»:
Το θέμα της διένεξης της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με την Εταιρεία του κ. Σερ. Φυντανίδη συζητήθηκε σε γενική συνέλευση, με αρχική πρόταση την κήρυξη απεργίας, παρόντων μέχρι κάποιου σημείου αυτής της διαδικασίας, των κ.κ. Θαν. Τεγόπουλου και Σερ. Φυντανίδη. Κατά τη συζήτηση αυτή, έλαβα το λόγο και υποστήριξα ότι η οικονομική διαφορά των δύο εταιρειών, αυτής της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και αυτής του Σερ. Φυντανίδη, δεν αφορά τους εργαζομένους της «Ε». Στην πορεία της συνέλευσης διαμορφώθηκε το αίτημα, οι δύο πλευρές να έλθουν σε συμβιβασμό και ο κ. Σερ. Φυντανίδης να παραμείνει διευθυντής της «Ε». Η πρόταση αυτή υπερψηφίσθηκε από τους παρόντες στη συνέλευση.
Στη συνέχεια οι συνάδελφοι συνέταξαν σχετικό κείμενο, το οποίο επρότεινε τον οικονομικό διακανονισμό του ζητήματος μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε ο κ. Σερ. Φυντανίδης να παραμείνει διευθυντής.
Οι δύο εταίροι δεν συμφώνησαν.
ΥΓ: Οι αναφορές του δημοσιεύματος σε «λεχθέντα» από εμένα γιά off-shore εταιρείες και διευθυντές με αυξημένα σωματικά προσόντα αποτελούν αποκυήματα φαντασίας της συντάκτιδος, η οποία και οφείλει πάραυτα να επανορθώσει.
Κύρα Αδάμ»