ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιους ενόχλησε ο αθλητικός συντάκτης Άρης Ασβεστάς;


Επίθεση δέχτηκε από δύο τραμπούκους ο αθλητικός συντάκτης Αρης Ασβεστάς, έξω από το σπίτι του, λίγη ώρα μετά την εκπομπή του στο ραδιόφωνο στον "ΣΠΟΡ FM". Οι δράστες τραυμάτισαν τον Ασβεστά στο πρόσωπο και ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκαν 8 ράμματα.
Η επίθεση στον Άρη Ασβεστά δεν είναι η πρώτη καθώς τους τελευταίους μήνες τρεις ακόμη αθλητικοί συντάκτες έχουν δεχθεί επιθέσεις με στόχο τη φίμωσή τους. Όλα αυτά καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο χώρο του «αθλητισμού» και την απόπειρα φίμωσης και χειραγώγησης του Τύπου που επιχειρείται από διάφορα κέντρα.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου και μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Η επίθεση στον Άρη Ασβεστά είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και της ελευθεροτυπίας. Είναι προφανές, πως οι ελεύθερες φωνές και απόψεις και τα σχόλια ενοχλούν και..κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τις φιμώσουν, αλλά δυστυχώς για αυτούς επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες, δυναμώνουν όχι μόνο το δημοσιογραφικό κόσμο που τις καταδικάζει σύσσωμος, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Τέτοιες τραμπούκικες επιθέσεις είναι επιθέσεις και κατά της ίδιας της δημοκρατίας και είναι επίσης προφανές πως έχουν ηθικούς αυτουργούς. Ο ΠΣΑΤ καλεί τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και να προχωρήσουν στη σύλληψη των δραστών, οδηγώντας τους ενώπιον της δικαιοσύνης»