ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Από πότε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι λειτουργούν ως αρχισυντάκτες του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ;

Οι αφελείς απορίες του Γ. Κογιάννη - Πότε, από ποιόν και γιατί ζητήθηκε η παραίτηση του διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΤ

Πρωτοφανής καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υφυπουργό για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης Σίμο Κεδίκογλου και του διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΤ, δημοσιογράφου  Γ.ιώργο Κογιάννη. Αφορμή στάθηκε η ασυνήθιστη επίθεση που εξαπέλυσε ο Κεδίκογλου προς τη Διεύθυνση Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας τους επικεφαλής της «ανεπαρκείς, γιατί χάνουν ειδήσεις».
Αμεση ήταν η απάντηση του Κογιάννη που διερωτήθηκε «από πότε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, κάθε κυβέρνησης, λειτουργούν ως αρχισυντάκτες του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται ο κ. Κεδίκογλου;».
Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, που τοποθετήθηκε από τον Κεδίκογλου, προτού ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει τη δήλωση περί ανεπάρκειας της Διεύθυνσης Ειδήσεων, είχε ζητήσει την παραίτηση Κογιάννη, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Ο Κογιάννης όμως.., όπως αναφέρει το tovima.gr, αρνήθηκε να παραιτηθεί υποστηρίζοντας ότι δεν τον τοποθέτησε εκεί κανένα κόμμα καθώς ξεκίνησε ως απλός ρεπόρτερ και εξελίχθηκε σταδιακά σε στελεχιακή θέση.
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κογιάννης είναι στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης τα τελευταία 10 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του από το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ και στη συνέχεια εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρχισυντάκτης δελτίων ειδήσεων. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Τα Νέα, Πρώτη και 24 Ώρες, στο ραδιόφωνου του Flash και της ΝΕΤ, στο New Channel και στην τηλεόραση της ΕΡΤ.