ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Το άδοξο τέλος της «Ισοτιμίας» του Λαυρεντιάδη


Άδοξο τέλος για την οικονομική εφημερίδα της «Ισοτιμίας». Το «πείραμα» διαχείρισης του φύλλου από ομάδα δημοσιογράφων της «Αξίας» και του Γ. Τσιρογιάννη απέτυχε. Η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί πλέον.
Οι μεν εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι από τον Μαϊο συνεχίζουν με 48ωρες απεργίες και ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη κατέλθει σε επίσχεση εργασίας ενώ κατατέθηκαν τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας. Η προσφυγή που κατέθεσαν τα μελη της ΕΣΠΗΤ εκδικάζεται στις 31 Αυγούστου.
Από την πλευρά της διοίκησης έγινε δήλωση πως η εφημερίδα αναστέλει την έκδοση της ως τις 22 Αυγούστου και μετά θα αποφασισθεί η τύχη της . Όταν η δημοσιογραφική ομάδα ανέλαβε την «Ισοτιμία», ενώ όλο γνώριζαν πως η εφημερίδα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, απλά άλλαξε off shore εταιρεία, από τον Γιάννη Βλαστάρη πέρασε σε άλλη off shore της Κύπρου. Τότε, ο διευθυντής της «Αξίας» αιτιολογώντας τη μετατροπή της από σαββατιάτικο σε κυριακάτικο φύλλο, είχε δηλώσει θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας ενός..
συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει την «Αξία» ως σαββατιάτικο φύλλο, την «Ισοτιμία» ως κυριακάτικο και μια ακόμη εφημερίδα που θα κυκλοφορεί Παρασκευή.
Επτά μήνες μετά στο ναυάγιο του σχεδίου οι εργαζόμενοι διεκδικούν τις αποζημιώσεις και τους μισθούς τους.

greektv