ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Και δεν πληρώνει και ψεύδεται ο Κυριακίδης - 24ωρη απεργία στην Espresso


Oχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους ο Πέτρος Κυριακίδης -τους χρωστάει Ιούνιο, Ιούλιο και το μισό επίδομα αδείας- αλλά ψεύδεται επικαλούμενος δήθεν συμφωνία των σωματείων με την εργοδοσία. Ο συνεταιρος του Λαυρεντιαδη με μια αυθαίρετη και παντελώς ψευδή ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ESPRESSO» ισχυρίζεται ότι δήθεν οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά σωματεία τους, συμφώνησαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για την καταβολή των μισθών τους. Στην ανακοίνωση αναφερόταν πως ο Ομιλος έχει ως «πρωταρχικό μέλημα τη διάσωση της ESPRESSO και τη συνεχή, χωρίς διακοπές, κυκλοφορία του εντύπου».
Κατόπιν ολων αυτών τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ που εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO» από τις 6.00 σήμερα το πρωί (Πέμπτη, 9 Αυγούστου) έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 10 Αυγούστου. Οι Ενώσεις καταγγέλλουν την εργοδοσία η οποία επικαλούμενη αδυναμία..
στην καταβολή των δεδουλευμένων λόγω της δέσμευσης των προσωπικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη της εφημερίδας από την Τράπεζα Πειραιώς, αρνείται να καταβάλει τις νόμιμες δεδουλευμένες αποδοχές τους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι Ενώσεις απαιτούν από την εργοδοσία της εφημερίδας «ESPRESSO»:
1. Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας.
2. Να ανακαλέσει άμεσα την ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της και δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματός τους προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Υ.Γ: Ολοι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ESPRESSO» καλούνται σε συνέλευση σήμερα Πέμπτη, 9 Αυγούστου, στη 1 μ.μ., στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, (Ακαδημίας 20), προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα.