ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο Ωνάσειο

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο από τις 07:00 έως τις 11:00 οπότε και θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
Τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων είχαν συμβολικό χαρακτήρα, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του Κέντρου, λόγω και των ελλείψεων προσωπικού, από τις άδειες των εορτών.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου καταγγέλλει τους διοικούντες, που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κρατήσουν τις καρέκλες τους, απαξιώνοντας το Κέντρο και υλοποιώντας έτσι τις «εντολές» που έχουν λάβει από τους …«πατερούληδες τους».
Οι διοικούντες το Ωνάσειο με εντελώς ξεδιάντροπο τρόπο επιχειρούν, παραπλανώντας μερίδα του τύπου, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία για τους μισθούς των εργαζομένων με ένα και μόνο σκοπό: να αποπροσανατολίσουν και να μη μιλήσουν για την ουσία του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την υποβάθμιση του ΩΚΚ, προκειμένου να αναπτυχθούν άλλα Κέντρα Μεταμοσχεύσεων στη χώρα! Έτσι προχώρησαν:

- στην παράνομη πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή, κ. Γ. Μουτσόπουλου, (70χρονος από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», με τετραετή σύμβαση εργασίας!)
-στους στημένους διαγωνισμούς για τις θέσεις των διευθυντών ιατρών (όπως του κ. Αναστασίου) που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου και ταυτόχρονα και υποψήφιος για τη θέση Β΄ και Γ΄ του Κ/Χ τμήματος του ΩΚΚ!..
Το Σωματείο Εργαζομένων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στην καταγγελία του καταλήγει:
«Για όλους εμάς είναι ανεπιθύμητοι όλοι αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν το Κέντρο και το πριονίζουν καθημερινά για να του …κοντύνουν το προσφερόμενο έργο του στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και το επόμενο διάστημα θα το αντιληφθούν, όλοι αυτοί, πιο ….έντονα. Δεν θα το κλείσουν το Κέντρο. Αυτοί θα φύγουν όπως αποχώρησαν και οι προηγούμενοι.
Και επειδή έχουν ….«κοινωνικό αλτσχάϊμερ», τους υπενθυμίζουμε τις εντολές του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
- Να οριστεί πλαφόν στις αμοιβές των στελεχών της Διοίκησης στο ύψος του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου 5.800€.
- Να αποχωρήσουν άμεσα οι συνταξιούχοι & κατέχοντες θέσεις υψηλόβαθμων και καλά αμειβόμενων στελεχών, όπως έχει υποδείξει το Υπουργείο.
- Να οργανωθεί το τμήμα μεταμοσχεύσεων καρδιάς και πνευμόνων, προκειμένου να εκτελούνται οι ανάλογες ιατρικές πράξεις.
- Να καταργηθεί το πλαφόν των ασφαλιστικών ταμείων, έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του ΩΚΚ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
- Να μην αποδυναμωθεί το μοναδικό αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα παιδο-καρδιοχειρουργικό - παιδοκαρδιολογικό τμήμα.
- Να αποσυρθεί το σχέδιο του νέου Κανονισμού, που έχει συντάξει η διοίκηση.
- Να εφαρμοστεί η έχουσα άμεση ισχύ Δ.Α. του Ο.ΜΕ.Δ. »