ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Γενική επίθεση του Λυμπέρη κατά του προσωπικού του

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ

Επ' αφορμή του νέου έτους, ο Αντώνης Λυμπέρης ετοίμασε για τους εργαζόμενούς του ένα "δώρο", και μάλιστα τριπλό:
α) Γενικευμένες μειώσεις μισθών, μέχρι και 20%, που πρακτικά ρίχνουν την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων στην περιοχή των 650-750 ευρώ. Αν συνυπολογιστούν η επιβάρυνση των περισσότερων από εμάς για βενζίνες (λόγω απόστασης και ωραρίων) και οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις από τον τρέχοντα μήνα, είναι ζήτημα αν στο τέλος του μήνα θα πηγαίνουμε στο σπίτι μας ένα 500άρικο.
β) Μαζικές απολύσεις. Η θυγατρική IT (PC World κτλ.) κλείνει, με τις ανάλογες απολύσεις, ενώ από τα περισσότερα τμήματα (photoshop, παραγωγή κτλ.) και τα περισσότερα περιοδικά ζητήθηκε να απολυθούν τουλάχιστον δύο άτομα - και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν απολυθεί ήδη.
γ) Επειδή όμως δεν μπορούν να γίνουν μαζικές απολύσεις ενόσω ισχύει η εκ περιτροπής εργασία, από 1/1..

δεν μπήκαμε σε νέα εκ περιτροπής εργασία (4ήμερο). Αλλά επειδή η εταιρεία, όπως μας ανακοινώθηκε δεν μπορεί να πληρώνει 5ήμερο (ακόμα και με τους νέους μισθούς), "εθελοντικά" θα παίρνουμε μία ημέρα την εβδομάδα απλήρωτη άδεια (!!!), για να "βοηθήσουμε την εταιρεία".
Η επίθεση είναι ολοκληρωτική. Οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται πια για οποιαδήποτε συναίνεση, έστω και εκβιαζόμενη, των εργαζομένων τους, συμβάσεις, νομιμότητες κτλ. Θέλουν να δουλέψουν τα περιοδικά τους με συνθήκες Αφρικής, με χομπίστες και παιδάκια που θα πληρώνονται με ένα χαρτζιλίκι. Ίσα ίσα οι βενζίνες, οι καφέδες και τα ρούχα και καλλυντικά για να εμφανίζεσαι στο lifestyle περιβάλλον αυτών των εταιρειών με ανάλογη εμφάνιση. Πολλοί εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να μην υπογράψουν τίποτα από τα παραπάνω, αλλά χρειάζονται επειγόντως ενθάρρυνση και στήριξη από τα σωματεία και γενικώς από όλους τους συναδέλφους.

*Επιστολή που έστειλε στο ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ένας εργαζόμενος στις εκδόσεις Λυμπέρη