ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κ. Βαξεβάνης: Απαντήστε μου κύριε Ταγματάρχη, προτού σας μηνύσω για παράβαση καθήκοντος»

Τον Λάμπη Ταγματάρχη καταγγέλλει με επιστολή του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, για παρεμπόδιση της μετάδοσης της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας» που είχε ως θέμα έρευνα η οποία αφορά στους οφειλέτες του Δημοσίου που ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια, διήγαν έναν προκλητικά πολυτελή βίο.
Αν και το Δ.Σ. της ΕΡΤ είχε εγκρίνει από τις 20 Σεπτεμβρίου τον νέο κύκλο επεισοδίων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση της εκπομπής, καθιστώντας αδύνατη την προβολή της. Για το θέμα μη μετάδοσης της εκπομπής κατέθεσε κι ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο Βαξεβάνης σχετικά με τη στάση Ταγματάρχη αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:
«Δεν ξέρω αν η στάση σας έχει σχέση με απειλές που δέχτηκα από πολιτικό πρόσωπο δημόσια για το θάρρος μου να κάνω τη δουλειά μου. Ξέρω όμως πως αυτή η ΕΡΤ έχει ταλαιπωρηθεί επί δεκαετίες από κομματικές παρεμβάσεις, ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τη διοίκησή τους και άλλους που την..αντιλαμβάνονται ως φέουδο και όχι Δημόσιο αγαθό. Κύριε Ταγματάρχη, η Δημόσια τηλεόραση δεν χρειάζεται λοχαγούς κομματικών γραμμών ή συμφερόντων. Δεν χρειάζεται ούτε μάνατζερ που αντιλαμβάνονται έναν ευαίσθητο χώρο ως πεδίο συμφωνιών με την γνωστή πιάτσα, αλλά αλήθειες γνωστές σε όλους. Εγώ πάντως αυτό που χρειάζομαι είναι η απάντησή σας, πριν καταφύγω στη Δικαιοσύνη για να σας μηνύσω για παράβαση καθήκοντος».
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή βαξεβάνη και εδώ την ερώτηση Παπαδημούλη στη Βουλή.