ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τα χρυσοφόρα (για τον Μπόμπολα) τούνελ και οι περίεργες δραστηριότητες του (αδερφού) Αντρίκου


H ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΜΕ

Τελικά φαίνεται πως η Ελευθεροτυπία είναι η μόνη εφημερίδα η οποία κάνει ρεπορτάζ και δημοσιεύει θέματα που για τα υπόλοιπα Mέσα Ενημέρωσης αποτελούν ταμπού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεπορτάζ για το πάρτι σπατάλης και κακοδιαχείρισης που έχει στηθεί γύρω από τα χρυσοφόρα -για τους εργολάβους- σιδηροδρομικά τούνελ του όρους Οθρυς. Στο άρθρο της Αριστέας Μπουγάτσου αποκαλύπτεται ότι ο ΟΣΕ πλήρωσε 37 εκατ. στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ του Μπομπολέϊκου (ναι της γνωστής οικογένειας που κάνει εκκαθαρίσεις εργαζομένων στα μίντια που ελέγχει) για ανεκτέλεστα έργα στο τούνελ Λιανοκλάδι –Δομοκός!
Το δεύτερο ρεπορτάζ (κι αυτό της Μπουγάτσου) αφορά τις δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου που κι αυτές αποτελούν ταμπού για τα περισσότερα μίντια. Συγκεκριμένα αποκαλύπτει ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρωθυπουργού, εμφανίζεται ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της επενδυτικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων (ύψους 8 δισ.) Unigestion. Η συμμετοχή του Αντρίκου στην Unigestion προκαλεί ερωτηματικά και θεωρείται σκανδαλώδης καθώς η..ίδια εταιρεία σε ενημερωτικό της δελτίο προτείνει CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας κρατών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας!
Όπως αναφέρει η Μπουγάτσου ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με τις δραστηριότητες μελών της οικογένειας Παπανδρέου και μόνον ιστολόγια, όπως το antinews, το Olympia κ.ά. σκαλίζουν πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι δημόσιες σε μια περίοδο καχυποψίας, σκανδάλων, αλλά και «απαλλοτριώσεων» δικαιωμάτων χάριν της κρίσης.

Υ.Γ. Εχουμε λάβει κάποια e-mail περί κρουσμάτων λογοκρισίας στην Μίνωος. Θα ασχοληθούμε με το θέμα εν ευθέτω χρόνω. Την προσοχή μας κίνησε και μια ανάρτηση του Δημήτρη Ψαρρά στο syspeirosi υπό τον τίτλο »Τα “νόμιμα” στιλιάρια – Η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με ακροδεξιές ομάδες» με την υποσημείωση: «Γράφτηκε την 1.7.2011 και…κόπηκε από τη διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας». Θα επανέλθουμε...