ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Αντισταθείτε και μην υπογράψετε ατομικές συμβάσεις στον ΑΝΤ1»



Nα αντισταθούν και να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις καλεί τους εργαζόμενους στον ΑΝΤ1 η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ). Ταυτόχρονα οι τεχνικοί απευθύνονται και προς την διοίκηση του Ομίλου Κυριακού απαιτώντας την άμεση ανάκληση όλων των ατομικών συμβάσεων προειδοποιώντας πως αν δεν γίνει αυτό θα βρεθούν στην δυσάρεστη, αλλά συνηθισμένη ειδικά τον τελευταίο καιρό, θέση να απαντήσουν δυναμικά... Στην ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει:
«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για τις προτάσεις της Διοίκησης του ANT1 για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, σε εργαζόμενους τεχνικούς ενώ βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η Συλλογική μας Σύμβαση κι ενώ υπάρχει και η προσφυγή μας στον Ο.ΜΕ.Δ.
Την πρόφαση πως η πρόταση έγινε σε τεχνικούς που δεν είναι μέλη μας την χαρακτηρίζουμε τουλάχιστον...γελοία. Το συνδικαλιστικό όργανο όλων των τεχνικών είτε είναι..μέλη μας είτε όχι είναι η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. Το σωματείο μας νοιάζεται για όλο τον κλάδο μας και προστατεύει ΟΛΟΥΣ τους τεχνικούς!!!
Συνάδελφοι! Σας καλούμε να αντισταθείτε και να μην υπογράψετε την εργατική θανατική σας καταδίκη!!!Οι ατομικές συμβάσεις ακόμα και αύξηση κι αν σας δίνουν έχουν σκοπό να σας απομονώσουν από το γενικό σύνολο και όταν έρθει η ώρα να σας τσακίσουν κυριολεκτικά!!!
Έχετε σκεφτεί αγαπητοί συνάδελφοι πως αν υπογράψετε τώρα την όποια ατομική σύμβαση(ακόμα και την πιο συμφέρουσα)τι θα γίνει όταν θα λήξει η χρονική της διάρκεια και θα πρέπει να διαπραγματευτείτε μόνοι σας, χωρίς να έχετε το δικαίωμα της κάλυψης κανενός σωματείου, την νέα σας ατομική;;; Τι θα σας ζητήσουν άραγε οι… καλοί μας εργοδότες τότε? Θα σας πούμε εμείς!!! Το λιγότερο που θέλουν ακόμα και τώρα είναι να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί!!! Όσο για τις θέσεις εργασίας που υπόσχονται, μόνο φυσικά δια στόματος, ό,τι… θα κρατηθούν;; Το είδαμε και στον ΣΚΑΙ πόσο κρατήθηκαν! Αν και οι ατομικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί εδώ και καιρό… Ακόμα απολύονται εργαζόμενοι τεχνικοί.
Γι αυτό λοιπόν σας λέμε: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ακόμα κι αν σας πιέσουν ή σας απειλήσουν να ενημερώσετε άμεσα το σωματείο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για να διωχθούν νομικά οι υπεύθυνοι καθώς η υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης βάσει του νόμου είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και τυχόν απειλές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως έχετε κάθε δικαίωμα να παραπέμπετε τους ανθρώπους της Διοίκησης που σας πλησιάζουν γι αυτό το θέμα στο συνδικαλιστικό σας όργανο, την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για οποιαδήποτε συζήτηση θέλουν να κάνουν μαζί σας! Ό,τι θέλουν ας έρθουν να το συζητήσουν μαζί μας. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πηγαίνετε σε κανένα γραφείο να συζητάτε οτιδήποτε και να υπογράψετε οτιδήποτε σας ζητηθεί. Όσες πιέσεις κι αν σας ασκήσουν η απάντησή σας θα είναι μία: «συζητήστε το με το σωματείο μου». Ακόμα έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε αυτό το χαρτί και να το πάτε σε οποιονδήποτε δικηγόρο εργατολόγο ή ακόμα αν θέλετε να το πάτε στον δικηγόρο του σωματείου μας να σας ενημερώσει για τα πάντα!
Συνάδελφοι του ANT1! Να ξέρετε πως όλοι οι συνάδελφοι όλων των καναλιών είναι μαζί σας!!!
Όλοι είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε με στον δρόμο για εσάς με οδηγό το σωματείο μας! Γιατί ουσιαστικά δεν θα κατέβουμε μόνο για εσάς αλλά για όλους μας !!! Αυτό που σας συμβαίνει τώρα θα μας συμβεί και στους υπόλοιπους αύριο. Μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα με πρόσφατο τρανό παράδειγμα τους συναδέλφους μας του ALTER !!!
Σας υπενθυμίζουμε επίσης πως πριν λίγες εβδομάδες τις ατομικές συμβάσεις για τεχνικούς τις έφερε πρώτος το STAR CHANNEL και με μία και μόνο κήρυξη 24ωρης απεργίας από το σωματείο μας, τις πήρε αμέσως πίσω χωρίς καν να προλάβει να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1:
Η μόνη υπογραφή που πρέπει να βάλετε είναι στην δική μας αίτηση για να γίνετε μέλη μας όλοι όσοι δεν είστε ακόμη! Εμείς ούτως ή άλλως είμαστε εδώ για σας. Αλλά η καλύτερη απάντηση στους… καλούς μας εργοδότες είναι να καλυφθείτε κάτω από την ομπρέλα μας και όλοι μαζί με μπροστάρη το σωματείο μας να παλέψουμε για εμάς και για τα παιδιά μας!!! Απευθυνθείτε στον εργασιακό μας εκπρόσωπο.

Προς την Διοίκηση του ΑΝΤ1:
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση όλων των ατομικών συμβάσεων που αφορούν όλα τα τμήματα που ανήκουν στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α.! Αν δεν γίνει αυτό θα βρεθούμε στην δυσάρεστη αλλά συνηθισμένη ειδικά τον τελευταίο καιρό θέση να απαντήσουμε δυναμικά… Ξέρετε εσείς!