ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Nέες βόμβες από τον Καμπύλη: «Πήγαν όλοι τους να το παίξουν περσόνες»




-«ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ»


-ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 9.84 ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ, ΡΑΠΤΗ, ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ


Και εκεί που πήγαιναν να ηρεμήσουν τα πράγματα με τις απολύσεις, τις λίστες και τα λοιπά σημεία και τέρατα στον 9.84, ο Τάκης Καμπύλης μίλησε! Και τα είπε έξω από τα δόντια!.. Ο νέος διευθυντής του δημοτικού ραδιοσταθμού μίλησε για τις εκκαθαρίσεις, τα κριτήρια των απολύσεων και για όσους διαμαρτυρήθηκαν ότι τους ανακοινώθηκε η απόλυση λίγο πριν μπουν στην εκπομπή τους. Αναφέρθηκε στο μέλλον του ραδιοσταθμού υπογραμμίζοντας ότι τον Ιούνιο ίσως χρειαστεί να γίνουν νέες απολύσεις ενώ τόνισε οτι θα καθιερωθεί πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Ο Καμπύλης δεν δίστασε να αναφερθεί και ονομαστικά σε επώνυμους δημοσιογράφους (Παναγιωταρέα, Ράπτη, Λοβέρδο) που απολύθηκαν από τον δημοτικό ραδιοσταθμό λέγοντας ότι «πήγαν όλοι τους να το παίξουν περσόνες». Είπε χαρακτηριστικά στον.... Δημήτρη Κανελλόπουλο (Ελευθεροτυπία):

-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ:

(…)Θέλουμε να δώσουμε δείγματα σωστής διαχείρισης. Να πείσουμε τους δημότες ότι αξίζουμε να υπάρχουμε ως δημοτικό ραδιόφωνο, ότι πιάνουν τόπο τα λεφτά που δίνουν. Να μην πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας για να ταΐζουν την Αννα Παναγιωταρέα. Και πρέπει να αποτρέψουμε για το μέλλον κάθε πιθανότητα ο σταθμός αυτός να ξαναγίνει όπως πριν. Θα εισαγάγουμε το θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟ:


Σχετικά με όσους διαμαρτυρήθηκαν ότι τους ανακοινώθηκε η απόλυση λίγο πριν μπουν στην εκπομπή τους: «Ψέματα. Ηξεραν όλοι πως στις 28 Φεβρουαρίου έληγαν οι συμβάσεις. Αλλες θα ανανεώνονταν, άλλες δυστυχώς όχι. Το ήξεραν, αλλά δεν αποχαιρέτησαν τους ακροατές τους από την προηγουμένη. Ο Ράπτης και ο κάθε Ράπτης με κατηγορεί για συμφεροντισμό, αλλά απαιτεί ειδική συμπεριφορά. Το προηγούμενο βράδυ είχαμε δύο νεκρούς αστυνομικούς. Ξυπνάς το πρωί, βάζεις Αθήνα 9,84 να ενημερωθείς και ακούς, Τρίτη 1η Μαρτίου, τον Γιάννη Λοβέρδο να μιλάει για το πρόβλημά του. Με δύο νεκρούς! Αυτό το ραδιόφωνο και αυτούς τους δημοσιογράφους εμείς δεν τους θέλουμε. Εκείνο το πρωί ο σταθμός, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, μετέδιδε μόνο τα προβλήματά του. Πήγαν όλοι τους να το παίξουν περσόνες».

-ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ: «Τέσσερα ήταν τα κριτήρια. 1ον) Της αποδοτικότητας: Πόσο πολύ δούλευαν. 2ον) Της θέσης τους στην αγορά εργασίας. Αν είχαν δύο ή τρεις δουλειές, αν θα βρουν εύκολα δουλειά μετά την απόλυσή τους κ.ο.κ. 3ον) Κοινωνικά κριτήρια: οικογενειακή κατάσταση, θέματα υγείας... 4ον) Η οικονομική κατάσταση του σταθμού. Το τελευταίο είναι το σημαντικότερο. Δεν μπορείς να έχεις 19 πολιτικούς συντάκτες. Τώρα έμειναν 12, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που δεν τους θεωρώ καλούς δημοσιογράφους, άνθρωποι για τους οποίους γνωρίζω, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω, ότι διαθέτουν και άλλα εισοδήματα. Οχι πως θα πληρώνονται για να κάθονται, θα αξιοποιηθούν κάπου. Και θα τους μειωθούν οι μισθοί. Ενας τώρα για παράδειγμα παίρνει 3 χιλιάδες ευρώ -θα πέσει στα 1.000».

-ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ που είδε το φως της δημοσιότητας με ονόματα δημοσιογράφων και τους μισθούς τους στον «9,84»: «Ορισμένοι δεν περνούσαν καν από το σταθμό για να παίρνουν το μισθό τους, έμπαινε αυτός κατευθείαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Δεν τους είχαμε δει ποτέ. Δεν την αφήσαμε να διαρρεύσει εμείς τη λίστα όμως, σας διαβεβαιώνω, ήμασταν μια χαρά και μας ανακάτωσε. Τα νούμερα ήταν αληθινά, έγιναν ωστόσο κάποιες λαθροχειρίες, προστέθηκαν κάνα δυο άσχετα ονόματα, όπως αυτό της Χριστίνας Κοψίνη από την "Καθημερινή"».

-Ολόκληρη η συνέντευξη του Τάκη Καμπύλη στην σελίδα 24 του ενθέτου «Η Αλλη Οψη» της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας (19/3/2011)