ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«Κανείς εδώ δεν τραγουδά...»

Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας και αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Ρασούλης. Τέσσερις ημέρες τον αναζητούσαν οι φίλοι του και τελικά τον βρήκαν νεκρό χθες το πρωί στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια του θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστα και όπως είπε ο ιατροδικαστής πρέπει να ήταν νεκρός αρκετές ημέρες.
Το τελευταίο διάστημα ο Ρασούλης ζούσε απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και τους φίλους και γνωστούς του.
Θεωρήθηκε από πολλούς (και από τις δισκογραφικές) «αιρετικός» και «εκκεντρικός» και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί με -ελάχιστες εξαιρέσεις- από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε 28 Σεπτεμβρίου 1945, στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί τελείωσε και το σχολείο. Το 1963, στην Αθήνα, σπουδάζοντας σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, δούλευε παράλληλα και στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή. Στο Λονδίνο, πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Τον Μαϊο του ‘68 συμμετείχε στην εξέγερση των φοιτητών στο Παρίσι. Γυρνώντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στην.... λεγόμενη τραγουδοποιία. Έχει γράψει άρθρα σε πολλές εφημερίδες κι έχει κάνει εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Δείτε το πλήρες βιογραφικό του Ρασούλη όπως το παρουσιάζει ίδιος στο προσωπικό του επίσημο site. Επίσης δείτε στο ίδιο site την δισκογραφία και την βιβλιογραφία του.