ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η αγωνία του Πάγκαλου που βλέπει την απαξία να έρχεται

Γιατί διέκοψε άκομψα τον Βενιζέλο στο υπουργικό, βλέποντας ότι ο Γιώργος δεν του έδωσε το λόγο

-από το opinionpost.gr

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες του στην κυβέρνηση. Για την ακρίβεια είναι πολύ στα κάτω του, είτε φαίνεται αυτό δια γυμνού οφθαλμού, είτε όχι. Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν του συμπεριφέρεται καν ως αντιπρόεδρο, θεωρώντας τον μάλλον βάρος για την κυβέρνηση, παρά πλεονέκτημα.
Τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή είναι ενδεικτικά. Ο πρωθυπουργός μόλις τέλειωσε την εισηγητική του, έδωσε, όπως ήταν φυσικό, το λόγο στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ως τον πλέον αρμόδιο να ενημερώσει το συμβούλιο αναλυτικά για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια λοιπόν ο κ. Παπανδρέου έδωσε το λόγο στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και ενώ άρχισε να μιλά ο υπουργός Άμυνας, παρεμβαίνει ενοχλημένος ο κ. Πάγκαλος και ζητά να.... τοποθετηθεί εκείνος επί του θέματος. Φυσικά κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί το αίτημα του κ. Πάγκαλου, ήταν ωστόσο διάχυτη η αμηχανία στην αίθουσα για την κίνηση αυτή του αντιπροέδρου. Το γεγονός ότι αναγκάστηκε να πάρει ο ίδιος την πρωτοβουλία και να μιλήσει πριν τον κ. Βενιζέλο, έδειξε την αγωνία του να περιφρουρήσει το θεσμικό του ρόλο, που προφανώς δεν είναι ούτε αυτονόητος, ούτε αναγνωρίζεται από τον κ. Παπανδρέου, όπως θα έπρεπε. Διότι ασφαλώς και δεν γίνεται, υπό κανονικές συνθήκες, να λαμβάνει πριν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το λόγο ένας υπουργός, που δεν είναι ο πλέον αρμόδιος για την οικονομία. Ο κ. Πάγκαλος ανέλυσε την ανάγκη να υπάρξει καλή επικοινωνιακή διαχείριση στο θέμα της πώλησης ακίνητης περιουσίας, ώστε να φανεί ότι η κυβέρνηση «αξιοποιεί» και δεν «ξεπουλάει». Αυτό ωστόσο ήταν το λιγότερο. Το πιο σημαντικό σε όλα είναι ότι ο κ. Πάγκαλος έχει να διαχειριστεί μία δύσκολη προσωπική κατάσταση. Αμφισβητείται από παντού, γίνεται θύμα επιθέσεων διαμαρτυρομένων πολιτών για την κυβέρνητική πολιτική και το προσωπικό του ύφος, ενώ τα σενάρια ότι δεν θα κατέβει ξανά υποψήφιος στην Αττικής, αλλά τη θέση του στο ψηφοδέλτιο θα καταλάβει η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη, δίνουν και παίρνουν.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κ. Πάγκαλος αξίζει ένα τέτοιο πολιτικό τέλος. Μέσα στην απαξία και την αποδοκιμασία. Είναι όμως αλήθεια ότι ισχύει και στην δική του περίπτωση η λαϊκή ρήση «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».