ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η «Δημοκρατία», η Veto και οι χρηματοδότες



# ΚΑΛΕΣ ΗΤΑΝ OΙ ΠΡΩΤΕΣ εντυπώσεις από την ανανεωμένη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία από την οποία βέβαια έλειπε - δυστυχώς - ο Ιός. Η εφημερίδα εγκαινίασε νέες στήλες και έδωσε έμφαση στο ρεπορτάζ. Στο σχεδιαστικό άλλαξε τις γραμματοσειρές και έδωσε περισσότερο αέρα στις σελίδες θυμίζοντας λίγο κυριακάτικο Βήμα. Θέλει δουλειά ακόμη… Εντυπωσιακή η «ταυτότητα» που περιλαμβάνει όλους(!) τους εργαζόμενους.

# ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛ (Ελληνικά Γράμματα) και η Modern Times που ανακοίνωσε πρόσφατα στους εξωτερικούς συνεργάτες της ότι «κόβονται» όλες οι εξωτερικές επιμέλειες των βιβλίων του εκδοτικού οίκου. Αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών που επισημαίνει όμως ότι η Modern Times του ομίλου Γιαννίκου, σε αντίθεση με τον ΔΟΛ, είναι από τις ελάχιστες εκδοτικές επιχειρήσεις που εμφανίζει κέρδη…

# ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ η τοποθέτηση του διευθυντή της δισκογραφικής εταιρίας Heaven του ΑΝΤ1, Μάκη Πουνέντη στο τιμόνι του ραδιοφώνου του ομίλου Κυριακού. Κάποιοι θεώρησαν (και δικαίως) ότι ετοιμάζεται η μετατροπή του σταθμού από ενημερωτικό σε ψυχαγωγικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους (απολύσεις, αλλαγή εργασιακού καθεστώτος κλπ.).

# ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
οι προετοιμασίες για την έκδοση του νέου φύλλου των Φιλιππάκη – Μουλίνου που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Νομβρίου με το όνομα «Δημοκρατία» ή «Δημοκρατικός Τύπος». Κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν για αποχώρηση κάποιου «κρυφού» χρηματοδότη μόνο θυμηδία προκάλεσαν στο επιτελείο της υπό έκδοσιν εφημερίδας γιατί απλά όπως είπαν δεν υπάρχει «κρυφός» χρηματοδότης. Τώρα αυτό καλό ή κακό είναι;..

# ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του νέου διευθυντή της «Veto» Δ. Βάρου ο οποίος συν τοις άλλοις προαναγγέλλει νέες απολύσεις στην.... ήδη αποψιλωμένη από προσωπικό εφημερίδα. Αυτό καταγγέλουν πολλοί εργαζόμενοι που ήδη έχουν προβεί σε σχετικές καταγγελίες στα σωματεία τους. Την ίδια στιγμή στη διοίκηση της εφημερίδας υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς φαίνεται πως κλείνει η «στρόφιγγα» χρηματοδότησης από Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη.

# ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ οι εργαζόμενοι στα περισσότερα μέσα που ελέγχει ο Γιώργος Κουρής. Στην Αυριανή παίρνουν κάποια χρήματα έναντι ενώ έχουν να πληρωθούν κανονικά πολλούς μήνες. Με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι στο Alter που παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα αναμένεται να συναντηθούν με την ΕΣΗΕΑ προσανατολιζόμενοι σε απεργιακές κινητοποιήσεις.