ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ
Δραματικές οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Η διοικηση όχι μόνο δεν επανεξέτασε το θέμα των 45 εργαζόμενων που πέταξε στο δρόμο πριν από ένα μήνα αλλά χθες προχώρησε σε νέο κύμα μαζικών απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων. Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ κάλεσε σε γενική συνέλευση όλους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό. Μετά το πέρας της συνέλευσης οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ έβγαλαν ψήφισμα όπου αναφέρουν:

«Μετά το μπαράζ μαζικών απολύσεων κατά κύματα από τον Οκτώβρη και τις νέες μαζικές απολύσεις σήμερα, συνεκλήθη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ με... παρουσία μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ, και αποφάσισε:
1) Ζητάμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, της προηγούμενης και της νέας φουρνιάς, και το σταμάτημα όλων των απολύσεων (στο πλαίσιο των προηγούμενων αποφάσεών μας στις 21/9, 27/9).
2) Ζητάμε από τα σωματεία μας την κήρυξη στάσεων εργασίας την Τρίτη, 16/11/10, και Τετάρτη, 17/11/10, με αίτημα να πάρει η εργοδοσία πίσω όλες τις απολύσεις. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, την Τρίτη, 16/11/10, θα πραγματοποιηθεί παράσταση των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και Τετάρτη 17/11/10 θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στο κτίριο του ΔΟΛ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
3) Ζητάμε να εφαρμοστεί στον ΔΟΛ η απόφαση του διασωματειακού για απεργία από όλες τις Ενώσεις σε όποια επιχείρηση η εργοδοσία προχωρεί σε απολύσεις.
4) Συμμετέχουμε την Τετάρτη, 17/11/10, στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου με πανό των εργαζομένων του ΔΟΛ.»