ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο Ιός ενισχύει το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε. - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ «4» ΣΕ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥΣ

Με ένα σημείωμα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αποχαιρέτησαν τους αναγνώστες τους οι μέχρι χτες «φορείς του Ιού» - και από σήμερα απλώς συντάκτες της «Ελευθεροτυπίας» - Τάσος Κωστόπουλος, Δημήτρης Τρίμης, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς.
Οι «4» με παράπονο και πικρία αναφέρουν οτι δυστυχώς ο νέος σχεδιασμός της εφημερίδας δεν χωράει τον «Ιό» γράφοντας χαρακτηριστικά οτι η στήλη που ξεκίνησε ως τετρασέλιδο ένθετο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», τον Μάιο του 1990, έφτασε στο τέλος της.

Ανάμεσα στα άλλα.... αναφέρουν:
«Επί δύο δεκαετίες ως συντάκτες του «Ιού» εργαστήκαμε στο καθημερινό και στο κυριακάτικο φύλλο κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες στον ελληνικό τύπο. Συναντήσαμε απόλυτη ελευθερία στην επιλογή των θεμάτων και τη διεξαγωγή των ερευνών μας, ενώ δεν μας έλειψε ποτέ η στήριξη της εφημερίδας ακόμα και στα πιο δύσκολα θέματα. Τα κείμενα, η σελιδοποίηση, η επιλογή των τίτλων και των φωτογραφιών υπήρξαν πάντοτε αποκλειστικά δική μας αρμοδιότητα. Εγινε σεβαστή και η ιδιότυπη λειτουργία μας ως ενιαίας και αυτόνομης ερευνητικής ομάδας χωρίς εσωτερική ιεραρχία, κάτι που δεν έχει επίσης προηγούμενο σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης. Ο νέος σχεδιασμός της εφημερίδας δυστυχώς δεν χωράει τον «Ιό». Γνωρίζουμε ότι θα χαρούν οι άσπονδοι φίλοι μας και θα λυπηθούν οι πολλοί σταθεροί μας αναγνώστες. Το μόνο που μπορούμε να τους πούμε είναι ότι οι εκατοντάδες έρευνες του «Ιού» βρίσκονται ήδη αναρτημένες στον ιστότοπό μας ( http://www.iospress.gr/ ), έτσι ώστε να μπορεί καθένας να κρίνει αν άξιζε ή όχι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια».