ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Το σκληρό παιχνίδι με τη δημοσιότητα και ο κανιβαλισμός του Star

Εχει καταντήσει προσβλητικό για το ίδιο το κοινό το άγριο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι κουτσοµπολίστικες κάµερες πίσω από την Ελένη Μενεγάκη.
Παρακολουθήσαµε ένα αναίτιο κυνηγητό από την κάµερα του Star όχι µόνο της πρωινατζούς, αλλά και του συνοδού και των παιδιών της, τα οποία υποχρεώθηκαν να αφήσουν τη διασκέδασή τους στο λούνα παρκ στη µέση και να φύγουν τρέχοντας.

Το γεγονός µάλιστα ότι ο συνοδός της Ελένης φώναξε στη ρεπόρτερ που κυνηγούσε να καταγράψει εικόνες (από τι άραγε;) προκαλώντας προφανώς αναστάτωση και στα παιδιά, ότι «αυτό δεν είναι δηµοσιογραφία» παρουσιάστηκε στο δελτίο του Star σαν «επιθετική συµπεριφορά». Η δε ρεπόρτερ διηγούνταν τη σκηνή σαν να ήταν πολεµική ανταποκρίτρια και είχε δεχτεί επίθεση από κοµάντο.

Είναι αλήθεια ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει παίξει σκληρό παιχνίδι µε τη δηµοσιότητα, έχει προσφέρει τον εαυτό της στις κάµερες, έχει εκθέσει την ιδιωτική της ζωή µέχρι το µη περαιτέρω, έχει στηρίξει την καριέρα της σε αυτές, ωστόσο όλο αυτό δεν παύει να... αφορά την ίδια και ενδεχοµένους όσους από τον περίγυρό της συναίνεσαν στην εν λόγω προβολή των προσωπικών της, όπως ο πρώην σύζυγός της κ. Γιάννης Λάτσιος. Τα υπόλοιπα πρόσωπα γύρω της, όποια κι αν είναι και πολύ περισσότερο τα παιδιά της, αξίζουν τον σεβασµό και το δικαίωµά τους στην ιδιωτικότητα αν οι ίδιοι το διεκδικούν και αρνούνται την έκθεση. Το εύκολο επιχείρηµα είναι «ας το σκεφτόταν η ίδια η Ελένη», ενώ παραµένει πιθανότατα και ένα δεύτερο που το υπονοεί ο µιντιακός κοµπλεξισµός, στον οποίο και βασίζονται τα κουτσοµπολικά τηλεθεάµατα «ας το σκέφτονταν και όσοι κάνουν παρέα την Ελένη». Πρόκειται για την πιο ύπουλα φασιστική κατάργηση των βασικότερων ανθρώπινων δικαιωµάτων. Αυτές τις κοινωνίες ευαγγελίζεται και ο µπιγκµπραδερισµός και ο ενηµερωτικός κανιβαλισµός.

Της Πόπης Διαμαντάκου / TA ΝΕΑ