ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

«Μου λέει πως είναι, και πάω να τρελαθώ, άνθρωπος του πνεύματος και όχι αφεντικό»
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛ


Συγκέντρωση έξω από τον ΔΟΛ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» (εκδοτικός οίκος του ομίλου στον οποίο μπήκε λουκέτο, ενώ ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις και σε άλλους τομείς του ομίλου).
Ακούστηκαν συνθήματα όπως «Μου λέει πως είναι, και πάω να τρελλαθώ, άνθρωπος του πνεύματος και όχι αφεντικό», «Στον κόσμο του βιβλίου, στον κόσμο της βιτρίνας, υπάρχουν απολύσεις και μισθοί της πείνας».
Μίλησαν εκπροσώποι της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, από το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ ο Χρήστος Πραμαντιώτης, από τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο Βήμα Τάσο Αναστασιάδη, από την εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ, από τη... Γιάννα Σακελλαρίου (ΕΠΗΕΑ), από συγγραφείς, κλπ
Παρόντες και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, αντιπροσωπεία των Financial Crimes (ΕΣΗΕΑ), από το ΕΚΑ ο Γιώργος Στεφανής μέλος της διοίκησης, από την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (Ριζοσπαστική Αριστερά), ενώ αργότερα το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης από τους βιβλιοϋπάλληλους. Παρούσα και η αστυνομία, με κλούβα, περιπολικά και γενικά εμφανή παρουσία.

από financialcrimesnews