ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Φαίη εναντίον Χριστίνας...






Επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου και της συζύγου του εξαπέλυσε η σύζυγος του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Η Φαίη Καραβίτη εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της ως δημοσιογράφου με άρθρο της στην Ημερησία κάνει λόγο για οικογενειοκρατία και βάλλει κατά της Χριστίνας Χριστοφάκη σχετικά με την υποψηφιότητά της στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αποκαλυπτικό είναι το σχετικό ρεπορτάζ στα.... παραπολιτικά του Πρώτου Θέματος που αναφέρει:

Οταν η σύζυγος του Δρούτσα
επικρίνει τη σύζυγο του Πάγκαλου


Με απόλυτη καθαρότητα και ελαφρά ειρωνικό ύφος η Φαίη Καραβίτηεπικρίνει την απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να επιβάλει
τη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη ως υποψήφια δήμαρχο Σαρωνικού
«Τι είναι, στ’ αλήθεια, πιο εύκολο; Να περπατήσει κανείς στον δρόμο που βρήκε ανοιχτό ή να βρει άλλον, λιγότερο ταξιδεμένο; Είναι πιο εύκολο για έναν απόγονο να αναμετρηθεί με τον γονιό του ή να απομακρυνθεί και να σωθεί από τις συγκρίσεις;», θέτει τα ερωτήματα η δημοσιογράφος Φαίη Καραβίτη.
Η κυρία Καραβίτη είναι η σύζυγος του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα και στο φύλλο της «Ημερησίας» του Σαββάτου στις 4 Σεπτεμβρίου γράφει για τις έδρες που δίνονται «με… γονική παροχή».
Οι απόψεις της κυρίας Καραβίτη είναι εξόχως ενδιαφέρουσες: «Από την άλλη πλευρά, ποιος μπορεί να εμποδίσει κάποιον να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει, μόνο και μόνο επειδή θεωρητικά διαθέτει κληρονομικό ή εξ αγχιστείας προβάδισμα;» γράφει και συνεχίζει: «Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την υποψηφιότητα της συζύγου του, Χριστίνας Χριστοφάκη, στονΔήμο Σαρωνικού». Με απόλυτη καθαρότητα και ελαφρά ειρωνικό ύφος η κυρία Καραβίτη επικρίνει την απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να επιβάλει τη σύζυγό του κυρία Χριστοφάκη ως υποψήφια δήμαρχο Σαρωνικού. Με τη συλλογιστική της συζύγου τού κ. Δρούτσα, ο κ. Πάγκαλος «θα σκέφτηκε, δικαίως, ότι ζούμε σε μια χώρα που την κυβερνά ένας γιος και εγγονός πρωθυπουργών, ο οποίος μόλις πήρε τη σκυτάλη από έναν ανιψιό πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας. Η αυτονόητη και ίσως μόνη απάντηση θα μπορούσε να δοθεί μόνο από εμάς τους ίδιους». «Από όλους εμάς που επιτρέπουμε στα μέλη αυτών των οικογενειών να θεωρούν ότι κληρονομούν και μέρος του λαού μαζί με το όνομά τους. Από εμάς που με κάθε ευκαιρία ψηφίζουμε αυτό που βλέπουμε πιο συχνά, αυτό που συνηθίσαμε, αυτό που είναι πιο λαμπερό και εντυπωσιακό. Εμείς είμαστε τελικά οι πρώτοι που δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε για οικογενειοκρατία και νεποτισμό. Για κληρονομικά προνόμια, για πολιτικά σόγια και κοινοβουλευτικές δυναστείες. Εμείς που, αν θέλαμε, θα φροντίζαμε ώστε αυτοί που δεν μας κάνουν, να έβρισκαν στην κάλπη μοναχά την ψήφο των συγγενών τους», καταλήγει το κείμενο της κυρίας Καραβίτη. Ενα ρεπορτάζ άκρως διαφωτιστικό. Κι όπως ίσως είναι προφανές, οιαπόψεις που περιέχονται σ’αυτό δεν αφορούν ούτε καν εμμέσως στο πρόσωπο τουπρωθυπουργού.