ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΕΛΑΣ: Τα όπλα στη δολοφονία Γκιόλια έχουν χρησιμοποιηθεί από τη «Σέχτα»

Από δύο όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί από τη «Σέχτα Επαναστατών» πυροδοτήθηκαν οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, σύμφωνα με τη βαλλιστική έρευνα που διενήργησαν τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.
Πρόκειται για την επίθεση κατά του ΑΤ κορυδαλλού στις 3/2/2009, την επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter στις 17/2/ 2009 και τη δολοφονία του αστυνομικού Αντώνη-Νεκτάριου Σάββα, στις 17/6/2009.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε (16) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm PARABELLUM , που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας δημοσιογράφου στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής.... οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
Συγκεκριμένα:
- Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.
- Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:
• Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.
• Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER » την 17-02-2009.
• Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.
Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.
Την προανάκριση για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, ανέλαβε και διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

από enet.gr