ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ο ρεπόρτερ και αμφιλεγόμενος μπλόγκερ


απο το tovima.gr

Με μια τσάντα μέσης, την αποκαλούμενη «μπανάνα», και τα γυαλιά μυωπίας που άλλαζαν χρώμα φακού κατά την έκθεσή τους στον ήλιο τον θυμούνται όλοι οι συνάδελφοί του από τα χρόνια που μαθητευόμενος έκανε τα πρώτα του βήματα στο αθλητικό ρεπορτάζ ως και χθες τα ξημερώματα. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας και γιος ιερέα, ο Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στο Κουξχάφεν της Γερμανίας το 1973. Μεγάλωσε στην Αθήνα και εισήλθε στη δημοσιογραφία μόλις 19 ετών θητεύοντας στο πλάι του Μ.Τριανταφυλλόπουλου όταν αυτός διατηρούσε εκπομπή στο Νew Channel. Τότε σύνδεσμος μεταξύ του κ. Τριανταφυλλόπουλου και του δολοφονημένου δημοσιογράφου ήταν ο προπονητής του στίβου κ. Σπ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος είχε κάνει τις συστάσεις για τον νέο τότε ρεπόρτερ. Στην πορεία ο Γκιόλιας απεδείχθη «ψυχή» των εκπομπών «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα» του κ. Τριανταφυλλόπουλου στις οποίες διετέλεσε αρχισυντάκτης.

Οι επαγγελματικές σχέσεις τους έληξαν όμως το φθινόπωρο του 2008 και οι δρόμοι τους χώρισαν μετά την πώληση της συμμετοχής του κ. Τριανταφυλλόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έπειτα από τη γνωστή περιπέτεια με τον... τότε συνέταιρό του κ. Θέμο Αναστασιάδη. Από τότε ξεκίνησε μια πρωτοφανής κόντρα μεταξύ των δύο πρώην συνεργατών με εκατέρωθεν εκτόξευση πολλών κατηγοριών κυρίως στο Διαδίκτυο και μέσω του πόρταλ του κ. Τριανταφυλλόπουλου και του ιστολογίου troktiko.

Ο Γκιόλιας εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Αlpha, Αntenna, Star και Σκάι. Ακόμη έκανε ρεπορτάζ στίβου από το 1995 στις αθλητικές εφημερίδες «Νοκ Αουτ», «Ωρα για Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Sportime», «Goal Νews» και τα τελευταία χρόνια στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». Από το 2009 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ραδιοσταθμού Θέμα 989, ενώ ήταν σύμβουλος του επιχειρηματία κ. Δ. Κοντομηνά.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του Αδαμαντία και πέντε χρόνια αργότερα, το 2008, ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Ευθύμης, ο οποίος σήμερα είναι δύο ετών. Η γυναίκα του άτυχου δημοσιογράφου κυοφορεί το δεύτερο παιδί τους. Ηταν τακτικός επισκέπτης της Αθωνικής Πολιτείας, ενώ στα νιάτα του βοηθούσε τη μητέρα του στη λαϊκή αγορά όπου εκείνη εργαζόταν. Η θητεία του στο ρεπορτάζ του στίβου τον έφερε κοντά σε γνωστούς αθλητές και προπονητές, με αρκετούς εκ των οποίων τηρούσε ένθερμους δεσμούς φιλίας, όπως με τον κ. Κ. Κεντέρη , τον κ. Χρ. Τζέκο και την κυρία Κατερίνα Θάνου, τους οποίους μάλιστα υπερασπίστηκε με σθένος κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους για την υπόθεση μη εμφάνισης σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.