ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Και ο Γιώργος στην τέντα του Καντάφι!





23 Σεπτεμβρίου 1984. Ο Ανδρέας Παπανδρέου συναντά τον Μουαμάρ Καντάφι στη σκηνή του. Ο Ανδρέας χαρίζει μια αρχαία λήκυθο «στον μεγάλο ηγέτη και ελευθερωτή» και δέχεται ως ανταπόδοση από τον Καντάφι το «Πράσινο Βιβλίο», όπου ανέλυε το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας των μαζών.
Είκοσι έξι χρόνια αργότερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται τη Λιβύη για να αναθερμάνει μια σχέση που πέρασε πολλές διακυμάνσεις, με την οικονομική συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν ο Καντάφι θα δωρίσει και στο Γιώργο το «Πράσινο Βιβλίο». Αυτή τη φορά το στίγμα της συνάντησης δεν είναι ιδεολογικό, αλλά οικονομικό. Ναι μεν η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τις καλές της σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, αλλά τον πρώτο λόγο για την Αθήνα έχουν οι επιχειρηματικές συμφωνίες.
Η Λιβύη επιχειρεί να κάνει νέο άνοιγμα στον.... δυτικό κόσμο, γεγονός που προσφέρει σημαντικές δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας, λένε διπλωματικές πηγές.Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός θα συζητήσει και το θέμα των οφειλών της λιβυκής κυβέρνησης σε ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες πάγωσαν στα χρόνια της απομόνωσης. Η επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι είτε να εξοφλήσει η Λιβύη τις οφειλές της είτε να παραχωρήσει την κατασκευή έργων υποδομών στις ίδιες επιχειρήσεις, με ρήτρες εξόφλησης. (Πηγή: Τα Νέα)

Υ.Γ. Και σήμερα συνεχίζει η διεύθυνση της εφημερίδας Τα Νέα την καλή δουλειά στο πρωτοσέλιδο της.