ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Εκπαίδευση μέσω των βίντεογκεϊμ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Να την ομολογήσω την αμαρτία μου, ήμουνα κάποτε κι εγώ κολλημένος με τα βίντεογκεϊμ.
Κι έγραφα ρεκόρ στο «Crazy Climber», πράγμα που μάλλον θα σας υποψιάσει για ηλικίες, γούστα κ.λπ. κ.λπ. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μείνω ασυγκίνητος όταν διάβασα το δελτίο τύπου του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας (βλέπε Τμήμα ΜΜΕ στο Καποδιστριακό) ότι διοργανώνει σεμινάρια εξειδίκευσης στη «μάθηση, βασισμένη σε ψηφιακά παιχνίδια»!

Επόμενη κίνηση; Τηλέφωνο στον καθηγητή και υπεύθυνο του Ινστιτούτου Μιχάλη Μεϊμάρη και ερώτηση: Το εμπνευσθήκατε από την επέτειο τριάντα χρόνων του Pac-Man; Ο κύριος καθηγητής γελάει και απαντά: «Και απ' αυτό βεβαίως, και γιατί είμαστε οι μόνοι που ασχολούμαστε με το ζήτημα σε μεταπτυχιακό επίπεδο και για να συντηρηθούν οι άνθρωποί μας σε καιρούς οικονομικούς κρίσης. Γι' αυτό.... ζητάμε λεφτά για τη συμμετοχή στα σεμινάρια».

Λεφτά ίσον 400 ευρώ, για μαθήματα 5 ημερών και 50 διδακτικών ωρών, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. «Μια εισαγωγή στο θέμα θα την κάνω εγώ», συνεχίζει ο Μ. Μεϊμάρης. «Το πρόγραμμα θα το τρέξει ο λέκτορας Δημήτρης Γκούστας και θα συνδράμουν ερευνητές με διδακτορικό και μάστερ. Στόχος μας να δώσουμε μια ώθηση στα νέα παιδιά για να προχωρήσουν μετά μόνα τους σε προσαρμογή, αξιολόγηση και σύνθεση των ψηφιακών παιχνιδιών».

Πληροφορίες και συμμετοχές στο eni.meliadou@gmail.com ώς 18 τρέχοντος.