ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αναστάτωση στη Veto για τις περικοπές μισθών στους εργαζόμενους


Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της εφημερίδας VETO μετά τις χθεσινοβραδυνές ανακοινώσεις για περικοπές.
Ο Mάκης Τριανταφυλλόπουλος μάζεψε χθες τους εργαζόμενους και ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε ότι η εφημερίδα έχει τεράστια έξοδα και ελάχιστα έσοδα. «Για να αντέξει το μαγαζί» ζήτησε από τους εργαζόμενους να δεχτούν(!) σε πρώτη φάση περικοπές και μειώσεις στους μισθούς τους. Θυμίζουμε ότι το 49% της εφημερίδας Veto ανήκει στο δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη και οι υπογραφές για την οριστική συμφωνία μπήκαν πριν λίγες ημέρες. Κάποιοι συσχέτισαν αυτό το γεγονός με την χθεσινοβραδυνή σύναξη και τις ανακοινώσεις για μειώσεις μισθών…
Περικοπές και μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους έχουν γίνει σε πολλά μέσα ενημέρωσης χωρίς δυστυχώς να ανοίξει ρουθούνι ενώ προκειται να ακολουθήσουν κι άλλα ελέω ΕΣΗΕΑ... Η Ενωση περιορίζεται για άλλη μια φορά σε ρόλο θεατή και αναλώνεται σε συζητήσεις για το πότε θα κάνει απεργία… Κάποιοι «παλιοί» λένε ότι αν η ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία από το χώρο των ΜΜΕ δεν αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά ΤΩΡΑ, τότε σύντομα όλος ο κλάδος θα.... βρεθεί προ δυσάρεστων τετελεσμένων.

Υ.Γ.
Σχετικά με τις μειώσεις μισθών στην εφημερίδα Veto, όπως αναφέρει και το enimerosi24, θα είναι κλιμακωτές και θα ξεκινούν από 10% για τους "μικρομεσαίους" εργαζομένους για να καταλήξουν σε ένα ποσοστό 15-20% σε άτομα που λαμβάνουν μισθό άνω των 3 χιλιάδων ευρώ.

Υ.Γ.1
Από το zougla.gr. του Τριανταφυλλόπουλου είχαν απολυθεί προ μηνός εφτά εργαζόμενοι - οι τρεις με μισθολόγιο και οι υπόλοιποι «με μπλοκάκι».