ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Οι άνθρωποι της Ντόρας εγκαταλείπουν τη ΝΔ

- Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

- ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ


- ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Ντόρα Μπακογιάννη λίγες ημέρες μετά την «διαγραφή» της από τον Αντώνη Σαμαρά έδωσε το σύνθημα να αρχίσει η αποψίλωση της ΝΔ. Ο στόχος της Ντόρας όπως λένε οι παροικούντες τη Ρηγίλλης ήταν αυτός ακριβώς. Να προκαλέσει τη διαγραφή της ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσουν αποχωρήσεις - κατ΄αρχήν μικρομεσαίων στελέχων της ΝΔ που την στήριζαν - και να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για τη δημιουργία νέου κομματικού μηχανισμού.
Στην Αραβαντινού κάνουν πάρτι καθώς τα.... ποσοστά της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου κινούνται σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις γύρω στο 18%!
Όπως γράφει το Καρφί - που πλέον πολεμάει στα ίσια τον Σαμαρά - άρχισαν να φεύγουν τα πρώτα στελέχη με τη μεγαλύτερη κινητικότητα αποχωρήσεων να καταγράφεται στην Θεσσαλονίκη, όπου πρώτος παραιτήθηκε ο γνωστός «Ντοράκιας» Λεωνίδας Φάκας. Στην επιστολή παραίτησης του υποστηρίζει ότι η στάση Σαμαρά με την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης συνιστά νόθευση των ιδεολογικών αρχών της ΝΔ.
Πριν προλάβει να φύγει ο Φάκας, έφτασε και δεύτερη επιστολή παραίτησης κομματικού στελέχους στην Ρηγίλλης. Επρόκειτο για τον πρώην πρόεδρο της Νομαρχιακής Β' Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Πασαρίδη που καταγγέλλει ότι δεν θα μπορούσε να μείνει σ' ένα κόμμα που κυριαρχούν οι ακροδεξιές κορώνες και οι αποκλεισμοί «καρφώνοντας» τον πρόεδρο της ΝΔ και το περιβάλλον του. Μετά τον Πασαρίδη παραιτήθηκε η υπεύθυνη γυναικών Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Λίτσα Άγκερκοπ που στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Μηνά Σαμαντζίδη κάνει λόγο για «αλλοίωση της ιδεολογικής ταυτότητας της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης». Η Αγκερκοπ καταγγέλει «λαϊκιστική νοοτροπία και πρακτική , έννοιες ξένες στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ» φωτογραφίζοντας κι αυτή ξεκάθαρα τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.
Διαρέεται οτι οι υποστηρικτές της Ντόρας έχουν αποφασίσει να κάνουν δύσκολη την ζωή του Σαμαρά με αποκορύφωμα το Συνέδριο και αιχμή του δόρατος τον Νίκο Ταχιάο που φέρεται να δηλώνει:«Δεν πρόκειται ούτε να ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές της 30ής Μαΐου».
Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο Καρφί οι άνθρωποι του Σαμαρά «μαγειρεύουν» τις εσωκομματικές διαδικασίες ωστε να παρουσιάσουν ένα υπέρογκο αριθμό συμμετοχής, χωρίς ωστόσο αυτός να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Την ευθύνη του δήθεν «μαγειρέματος» γράφεται οτι έχει ο Μανώλης Αγγελάκας που λένε έχει αρχίσει να διορίζει προέδρους σε Τοπικές και Νομαρχιακές Επιτροπές πολύ πριν γίνουν οι εκλογές. Φωτογραφίζεται ως εγκέφαλος ο διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης, που τον κατηγορούν οτι, αν και καθυστερημένα, έμαθε πως μαγειρεύονται οι εσωκομματικές διαδικασίες.
Υπάρχουν επίσης διαρροές οτι εκτός από τα κομματικά στελέχη που έχουν ήδη αποχωρήσει, ετοιμάζεται λίστα με 500 υπογραφές νεοδημοκρατών που δήθεν έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Ν.Δ. Οπως γράφεται με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται και οι εξής βουλευτές της Ν.Δ: Κώστας Κιλτίδης, Έλσα Παπαδημητρίου, Σίμος Κεδίκογλου (συναντήθηκε ξανά με τον Σαμαρά και δήλωσε υποταγή), Γιώργος Κοντογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.