ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Απεβίωσε ο πιο ξακουστός καπνοπαραγωγός της ΚούβαςΑπεβίωσε στα 91 του χρόνια ο ο Αλεχάνδρο Ρομπάινα ένας από τους πιο ξακουστούς καπνοπαραγωγούς της Κούβας Η οικογένεια του Ρομπάινα για περισσότερες από τέσσερις γενεές επιδιδόταν στην καπνοκαλλιέργεια στην περιοχή του Σαν Λουΐς ντελ Ρίο στα δυτικά του νησιού. Ο Αλέχανδρο Ρομπάινα φημιζόταν για την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα την οποία κατόρθωνε να διατηρήσει στην παραγωγή του ακόμη και μετά την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο. Ηταν αυτός που κατόρθωσε να πείσει τον.... Κάστρο να μην κρατικοποιήσει την παραγωγή καπνού.
Ως γνωστόν από τότε οι καπνοκαλλιεργητές πωλούν το προϊόν τους σε προκαθορισμένες τιμές στο κράτος, το οποίο φροντίζει για την παραγωγή και την πώληση των φημισμένων πούρων Αβάνας. Η κρατική εταιρεία πούρων Habanos SA εξήρε τη μνήμη του Ρομπάινα, ο οποίος όπως είπαν «παράγει το καλλίτερο φύλλο καπνού στον κόσμο».