ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ιδού τα golden boys του ΔΟΛ με τα πολυτελή Audi…

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


Με αγώνα διαρκείας θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη αν η εργοδοσία σκληρύνει τη στάση της και αθετήσει τις υποσχέσεις που έδωσε. H Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ αφού αναφέρεται στις κινητοποιήσεις (στάση εργασίας, έκτακτες συνελεύσεις κλπ), καταγγέλλει τη διγλωσσία της εργοδοσίας και προειδοποιεί... τα «Golden Boys με τα Audi».
Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«…Μέσα σε ένα πλαίσιο γενικευμένης επίθεσης εναντίον των εργασιακών κεκτημένων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά κέντρα που τη στηρίζουν, οι εκάστοτε εργοδοσίες στο χώρο της ενημέρωσης -αφού πρώτα απαξίωσαν το αντικείμενο- στη συνέχεια επιχειρούν να απαξιώσουν και τους εργαζόμενους σε αυτήν. Τα Golden Boys που σβήνουν νούμερα στα χαρτιά τους πρέπει να καταλάβουν πως πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται και μια ζωή, κι όχι η βενζίνη των AUDI τους.
Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις αυθαιρεσίες πρέπει να είναι ο συλλογικός αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σε ενδεχόμενη σκλήρυνση της εργοδοτικής πλευράς θα απαντήσουμε με αγώνα διαρκείας.»


Υ.Γ.
Εάν ζούσε ο Χρήστος Λαμπράκης δεν θα είχε επιτρέψει σε καμία περίπτωση να συμβούν όλα αυτά.

Υ.Γ1
Απώλεια για τους εργαζόμενους είναι και η αποχώρηση του Βασίλη Μουλόπουλου, που προτίμησε την πολιτική από τη δημοσιογραφία. Ο Μουλόπουλος είχε λειτουργήσει πολλές φορές στο παρελθόν ως κυματοθραύστης σε αντιεργατικές αποφάσεις του Ψυχάρη.