ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Πολύ άσχημο το κλίμα στη Μιχαλακοπούλου – Οι εργαζόμενοι αναζητούν έξοδο κινδύνου

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΜΕΜΗΣ!

Ποιος να το φανταζόταν!.. Εξοδο κινδύνου αναζητεί η πλειοψηφία των εργαζομένων στον ΔΟΛ. Το κλίμα στη Μιχαλακοπούλου είναι πάρα πολύ άσχημο και φροντίζουν γι΄ αυτό οι καινούργιοι διευθυντές στο ΒΗΜΑ και στα ΝΕΑ. Σε κάθε γωνιά του 4ου και του 5ου ορόφου και βέβαια στα καπνιστήρια βλέπει κανείς «πηγαδάκια» όπου....συζητιούνται και σχολιάζονται αρνητικά οι αποφάσεις της νέας διοίκησης. Ο ένας λέει τα παράπονά του στον άλλο χωρίς να λείπουν οι ίντριγκες και τα «καρφώματα». Ο Χρήστος Μεμής βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στη Μιχαλακοπούλου προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα. Εχει να διευθετήσει πολλές εκκρεμότητες ενώ οι τελευταίες γκάφες (Ρουσόπουλος κλπ) του έχουν δημιουργήσει πρόσθετο πονοκέφαλο καθώς έχει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει την οργή του Σταύρου Ψυχάρη.
Οσον αφορά το θέμα των περικοπών και της εθελουσίας ο Μεμής ενημέρωσε ήδη τους εργαζόμενους στα ΝΕΑ για τα σχέδια του Μεγάλου Αφεντικού. Ο νέος διευθυντής έχει μοιράσει στους συντάκτες το χαρτί με το πρόγραμμα εθελουσίας η οποία δεν αφορά μόνο όσους είναι κοντά στην σύνταξη αλλά όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως ηλικίας. Όπως είπε ο Μεμής η εθελουσία είναι απολύτως προαιρετική. Αφορά δηλαδή όποιους θεωρούν ότι τους συμφέρει να αποχωρήσουν από τον ΔΟΛ με τους ευνοϊκούς (υποτίθεται) όρους της εθελουσίας και δεν θα υπάρξει καμία πίεση σε κανένα. Το χαρτί που μοίρασε αναφέρεται και στο “μπόνους μισθών” που δικαιούνται οι εργαζόμενοι πέραν της νόμιμης αποζημίωσης, εφόσον επιλέξουν να αποχωρήσουν από ΤΑ ΝΕΑ με τη μέθοδο της εθελούσιας.
Ο Μεμής θεωρεί τους εργαζόμενους στα ΝΕΑ προνομιούχους σε σχέση με αυτούς του ΒΗΜΑΤΟΣ κι αυτό γιατί λαμβάνουν εξτρά τα Κυριακάτικα. Δεν παρέλειψε να τους επαναλάβει ότι θα περικοπούν περαιτέρω οι απολαβές αυτές λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «Εγώ και με τους μισούς από εσάς μπορώ να βγάζω το φύλλο της Δευτέρας».

Όλα τα αφεντικά στο ΔΟΛ διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα για καμία απόλυση τώρα ή στο κοντινό μέλλον δημοσιογράφου τόσο στα ΝΕΑ όσο και στο ΒΗΜΑ αλλά κανείς δεν τους πιστεύει. Το ύποπτο είναι ότι δεν έχει γίνει κάποια νύξη ή αναφορά για τους άλλους κλάδους εργαζομένων στα έντυπα του ΔΟΛ όπως το ατελιέ, η διόρθωση, οι εργαζόμενοι στα φωτογραφικά τμήματα, στα σκάνερ κλπ. Υπό την απειλή απόλυσης τελούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού όπου εκεί αναμένεται να γίνει η μεγάλη εκκαθάριση.