ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Tα ντοκουμέντα της αστυνομικής βίας - Τραυματίστηκαν φοιτητές από δυνάμεις των ΜΑΤ


Tο μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έστειλε ηχηρό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας και διαδήλωσαν για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας. Τρεις μήνες φοιτητικών αγώνων, καταλήψεων και μαζικών συλλαλητηρίων και ένα νέο φοιτητικό κίνημα υπεράσπισης των ΑΕΙ.

Λίγο μετά τις 3 μ.μ., δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία με μεγάλη ρίψη δακρυγόνων, κρότου λάμψης, χρήση βίας και ξυλοδαρμό φοιτητών. Συνολικά έγιναν 14 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.




Η βίαιη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε τον τραυματισμό οκτώ φοιτητών, με το ΕΚΑΒ να προσέρχεται στο σημείο προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά στους τραυματίες και ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαλικιάς. 


Ένας από τους τραυματίες φοιτητές προχώρησε στην παρακάτω αποκλειστική δήλωση προς την «Εφ.Συν.»:

Μετά τον σάλο από την αστυνομική βία και την ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Η εντολή δόθηκε με αφορμή τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν την άγρια και απρόκλητη επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτών.


Ένας από τους τραυματίες φοιτητές προχώρησε στην παρακάτω αποκλειστική δήλωση προς την «Εφ.Συν.».
Όπως τονίζει, η αστυνομία εξαπέλυσε επίθεση κατά των φοιτητών, με γκλοπ και χημικά, ακριβώς μπροστά από τη Βουλή. Σημειώνει ότι ακόμα κι όταν οι φοιτητές οπισθοχώρησαν, η αστυνομία πέρασε τον δρόμο και επιτέθηκε ξανά. - από ΕφΣυν