ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Νέο Ποτάμι


Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και το συνέδριο τείνει να παγιωθεί. Η ισχύς του Στέφανου Κασσελάκη σε επίπεδο κόμματος είναι πλέον δεδομένη, καθώς την «πλατεία» του συνεδρίου την είχε φανερά με το μέρος του. Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κι άλλες κινήσεις ενίσχυσης της εσωκομματικής ισχύος του, θεωρείται μάλλον δεδομένη η τελική εσωκομματική επικράτησή του ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Και μετά, τι; Οι ψύχραιμες φωνές λένε πως η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο Ποτάμι είναι ένα πιθανό σενάριο.
***
Το απαγορευτικό ποσοστό του 16%
Μετά τη νέα καταιγίδα που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει επέλθει η νηνεμία. «Για λίγο όμως», όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, καθώς θεωρείτο βέβαιο πως μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει νέος γύρος αντιπαράθεσης. Ο λόγος είναι ότι το όριο που έχει μπει από όλους ώστε να θεωρείται επιτυχημένο το αποτέλεσμα είναι το 17%, ένα ποσοστό που, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν μοιάζει εφικτό με βάση τις δημοσκοπήσεις. Το συγκεκριμένο όριο, μάλιστα, δεν το θέτει μόνον η εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος λέει σε κάθε τόνο πως «είναι εφικτό». Συνεπώς, κάτω από το 17% ανοίγει και ο ασκός του Αιόλου.