ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Προκλητική κατάλυση της συνταγματικής τάξης

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου / Αυγή (3.2.2024)

Για απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα να υπογράφει ένσταση αντισυνταγματικότητας.
«Είναι τόσο σαφές το γράμμα της συνταγματικής διάταξης που οι ερμηνείες και ακροβασίες της κυβέρνησης που υποστηρίζονται από πολύ μικρή μερίδα συνταγματολόγων, έχοντας απέναντί τους το σύνολο της νομικής κοινότητας, δικηγόρων και πανεπιστημιακών, “κακοποιούν” την μεθοδολογία του δικαίου και την νομική ερμηνευτική» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το απαγορεύεται δεν γίνεται με ενωσιακή ερμηνεία επιτρέπεται» υπογραμμίζουν.
«Και δεν είναι μόνο νομική ερμηνευτική αστοχία, αλλά και βαριά θεσμική και πολιτειακή παράβαση εφόσον καταλύεται η συνταγματική τάξη με την συζητούμενη νομοθετική πρωτοβουλία» σημειώνουν.
«Είναι σαφές ότι για την συζητούμενη νομοθετική πρωτοβουλία σπουδαιότερο ζήτημα είναι η απροκάλυπτη παράκαμψη/παραβίαση του Συντάγματος και όχι η επιχειρούμενη ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων» τονίζουν.