ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Λαχτάρα για Μητσοτάκη στην Οδησσό, έκρηξη κοντά στην ελληνική αυτοκινητοπομπή


Στην Ουκρανία βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου. Αφορμή, το γεγονός ότι στη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτες έγινε έκρηξη κοντά στην ελληνική αποστολή και στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου.
Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασταύρου, που έκανε δήλωση στον ενημερωτικό ιστότοπο «Πρώτο Θέμα», «όλοι είναι καλά».
Επίσης, είπε ότι η έκρηξη έγινε 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή.
«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής», ανέφεραν επίσης κυβερνητικές πηγές.

Από το πρωί της Τετάρτης υπήρχε η πληροφορία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Ουκρανία, όπου θα είχε συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με προορισμό την ουκρανική πόλη-λιμάνι, που σημειωτέον είναι θέατρο πολέμου, με συχνές ρωσικές επιθέσεις, έφυγε το πρωί από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στην Οδησσό λίγο μετά τις 10.30. Το ραντεβού Μητσοτάκη-Ζελένσκι ήταν προγραμματισμένο κάτω από άκρα μυστικότητα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δημοσιογράφος της οποίας συμμετέχει στην αποστολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του στην Οδησσό.

Μετά το περιστατικό, ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ.
Με ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι την ώρα της έκρηξης η ελληνική αποστολή είχε ξεκινήσει για το αεροδρόμιο, από όπου θα έφευγε για τη Ρουμανία. Μετά την έκρηξη αναγκάστηκαν να αλλάξουν δρομολόγιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στο Βουκουρέστι, για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.