ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Τα βάζεις με τους παπάδες; Σου ‘ρχεται η Οργή Θεού!


Τι να λέει τώρα ρε φίλε εκείνος ο γίγαντας ο Αμβρόσιος, που πριν από κάνα τεσσάρι χρόνια είχε δει τον Άγγελο Κυρίου να κατέρχεται εξ ουρανού και να του φέρνει το γράμμα; Τι να σκέφτεται στα 85 του χρόνια, εκτός μητροπολιτικού θρόνου πλέον και εκτός επικαιρότητος; Ότι είχε δίκιο, ότι ήταν πρωτοπόρος, ότι κοίταζε μπροστά;

Κι επειδή η μνήμη σας μπορεί να έχει πάει μια βόλτα, μη σας κουράζω με γκουγκλαρίσματα και λοιπές χαζομαρίτσες. Λα τα μινόρια:
«”Μεγάλο αφορισμό” για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, διάβασε το πρωί της Κυριακής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.
Ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Ο μητροπολίτης χαρακτήρισε ως “βλάσφημα” τα λόγια αυτά ότι “δηλαδή διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός” και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».
Βγήκε τότε η Ιερά Σύνοδος, αν θυμάστε, και τον έβαλε στη θέση του τον Αμβρόσιο, δηλώνοντας:
«Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».
Και ρωτάω σήμερα εγώ με το φτωχό μου το μυαλό:
Πόσοι από τους ιεράρχες δεν κοίταξαν πίσω στο 2000 αυτές τις μέρες και δεν σκέφτηκαν ότι ο Αμβρόσιος έβλεπε μερικά χρόνια μπροστά; Εντάξει, αφορμές ήταν τότε ο κορωνοϊός και η θεία μετάληψη και οι περιορισμοί στον αριθμό των πιστών εντός των ναών, αλλά και πάλι φαινόταν από μακριά ότι η κεντρώα στόχευση του Κυριάκου αργά ή γρήγορα θα τον έφερνε σε ευθεία αντιπαράθεση με την Εκκλησία. Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών…

Οπότε η Εκκλησία δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη της Αθήνας αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, άρα δεν θα μπορέσουν να παραστούν οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, ανάμεσα στους οποίους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 
Όπου απάντησε η Πρόεδρος ότι «απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας» και ανταπάντησε η ΔΙΣ απορρίπτοντας την πρόσκληση, μύλος τι να σε λέω τώρα, τις κοτσίδες του τραβάνε!

Αλλά δεν είναι μόνο θρησκευτικό το θέμα, είναι και πολιτικό. Κόσμο και κοσμάκη επηρεάζει η Εκκλησία, μιλιούνια τα κουκιά, απ’ τους θρησκευόμενους, εδώ μπήκε στη Βουλή ο Νατσιός, άνθρωπος έξυπνος και ικανός, που δεν τον ήξερε όμως ούτε η μάνα του. Έχουν δύναμη οι παπάδες και τώρα που τους πατήσανε τον κάλο, θα τα τσιτώσουν τα γκάζια. Για να δούμε, λοιπόν, τι θα συμβεί:
Θα συνεχίσει ο Κυριάκος να τους αντιμετωπίζει ως αμελητέα ποσότητα ή θα κάνει το πολυπόθητο ντιλ έτσι και σφίξουν τα γάλατα με τις δημοσκοπήσεις;
Κυριακή κοντή γιορτή, απαντήσεις εντός των προσεχών εβδομάδων μην αγχώνεστε!

Χρήστος Ξανθάκης