ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ηττήθηκαν η αλαζονεία και η οικογενειοκρατία Μητσοτάκη


Ικανοποίηση εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρόκειται
για «μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, μεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, τη μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου, ηττήθηκε η αλαζονεία Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι «βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας (αφού είχαν προηγουμένως φροντίσει να μειώσουν στο 43% το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο)».
Και χαρακτηρίζοντας «μεγαλειώδη και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας, επισημαίνουν ότι στο πολιτικό μήνυμα που έστειλε νωρίτερα με ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, «αποτυπώνεται η πολιτική αξία του σημερινού αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής: "Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη"».

Συγχαρητήρια στον Δ. Κουρέτα

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει τον νικητή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, καθώς όπως επισημαίνουν οι πηγές του κόμματος, «έδωσε τη "μητέρα των μαχών" απέναντι στον μηχανισμό της ΝΔ και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς της», εκτιμώντας ότι «στη μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και τη συντριπτική ήττα του κ. Αγοραστού της ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στη μάχη της Θεσσαλίας ενάντια στη γαλάζια επιτελική αλαζονεία, κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της περιοχής».

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά τον δήμο της Αθήνας και τη νίκη του Χάρη Δούκα, «η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για τη νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν επίσης για «μεγαλειώδη» νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «με τη θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο».

Και τονίζουν ότι «ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε εκλεγεί δήμαρχος τέσσερα χρόνια πριν ως ανεξάρτητος, ενδύθηκε τον μανδύα του γαλάζιου υποψηφίου, είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Οι Θεσσαλονικείς καταψήφισαν τόσο την ανεπάρκειά του όσο και την ίδια την κυβέρνηση στο πρόσωπό του».

Ηχηρή απάντηση η νίκη Ρούσσου

Στον δήμο Χαλανδρίου, οι πηγές της Κουμουνδούρου, σημειώνουν ότι «η νίκη του Σίμου Ρούσσου (φωτογραφία επάνω) στο Χαλάνδρι ήταν μια ηχηρή και δυνατή απάντηση των πολιτών, που δεν φοβήθηκαν και απέκρουσαν τους αποκρουστικούς και επικίνδυνους εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών».

Επίσης χαρακτηρίζουν «πολύ σπουδαία» τη νίκη της Τίνας Καφατσάκη στο Δήμο Ζωγράφου, «όπου έγινε μεγάλη ανατροπή», όπως τονίζουν.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαιρετίζει «τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όσο και του συνόλου των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων σε κάθε μικρό και μεγάλο δήμο της χώρας».