ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ο Γεωργιάδης ζητά από την ΕΣΗΕΑ να προστατέψει τον Αυτιά


Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται και ο υπουργός Εργασίας έσπευσε να προστατεύσει τον Γιώργο Αυτιά από τις «άδικες» όπως τις θεωρεί επιθέσεις που δέχεται για τα ομοφοβικά υπονοούμενά του εις βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε την ΕΣΗΕΑ «να προστατέψει» τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, καθώς η δήλωσή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα στελέχη του να ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους στα πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού, που δεν έχει καταδικάσει όσα είπε ο Γιώργος Αυτιάς. Ο οποίος σημειωτέον, αντί να ζητήσει συγγνώμη, επικαλέστηκε τη «μακρά δημοσιογραφική του καριέρα» για να πει ότι το σχόλιο του περί της εμφάνισης Κασσελάκη στο γυμναστήριο του στρατοπέδου δεν ήταν ομοφοβικό.
Έτσι, και ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ομοφοβική δήλωση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει «δυσανεξία στην διαφορετική άποψη και στην κριτική».
Επικαλείται νομολογίες του Αρείου Πάγου «ότι ειδικά οι πολιτικοί υποχρεούμεθα να δεχόμαστε ακόμη και προσβλητικά για μας σχόλια λόγω της ιδιότητάς μας» και καλεί την ΕΣΗΕΑ «να προστατέψει τον δημοσιογράφο κ. Αυτιά από την δημόσια προτροπή της απολύσεώς του και όλος ο Δημοκρατικός Πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προτροπές».
Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη:
«Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κήρυξε για πολλοστή φορά εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αυτή την φορά υποτίθεται λόγω του χθεσινού σχολίου του κ. Γιώργου Αυτιά το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης θεώρησε ομοφοβικό και ζήτησε, αρχηγός κόμματος ων, την απόλυση του δημοσιογράφου από την δουλειά του…όσοι αφελείς πίστεψαν ότι η εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του Σύριζα θα ήταν μια μετατόπιση προς την κανονικότητα αυτού του μορφώματος έλαβαν την απάντηση τους. Όπως έκαναν στον παρελθόν εμπάργκο στον Γιάννη Πρετεντέρη μετά στον Σκάϊ και μετά πάλι στον Σκάϊ κλπ πάλι τώρα τα ίδια ακριβώς.
»Έχουν δυσανεξία στην διαφορετική άποψη και στην κριτική. Αλλά οφείλω και ένα σχόλιο στο ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Αυτιά. Ήμουν παρών στην εκπομπή και το σχόλιο του είχε να κάνει με την συνεχή προβολή από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη των γυμναστικών του επιδόσεων και δεν είχε κανένα υπονοούμενο στην σεξουαλική του ταυτότητα. Αν ήταν αλλιώς θα το είχαμε καταλάβει οι παρόντες και ουδείς δεν ενοχλήθηκε. Μέχρι να κάνει την ανακοίνωση ο ίδιος ο αρχηγός του Σύριζα δεν το είχαμε προσέξει καν. Όπως όλοι μας ήμασταν μαζί με τον κ. Κασσελακη εναντίον της απαράδεκτης δήλωσης του κ. Μπέου έτσι τώρα πρέπει όλοι να μπούμε ασπίδα στην απαίσια απαίτηση ενός αρχηγού αριστερού κόμματος να χάσει ένας άνθρωπος την δουλειά του.
»Η απόλυτης αντίθεση μας στην ομοφοβία και στις διακρίσεις δεν μπορεί να πάει στο άλλο άκρο και να οδηγήσει στην απώλεια της Ελευθερίας του Λόγου και στη δημοσιογραφική κριτική. Ο Άρειος Πάγος άλλωστε έχει νομολογίες ότι ειδικά οι πολιτικοί υποχρεούμεθα να δεχόμαστε ακόμη και προσβλητικά για μας σχόλια λόγω της ιδιότητας μας. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να προστατέψει τον δημοσιογράφο κ. Αυτιά από την δημόσια προτροπή της απολύσεώς του και όλος ο Δημοκρατικός Πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προτροπές. Ο Σύριζα για άλλη μία φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο».